Iz olupine aviona koji se srušio u Kazahstanu izvučena beba: Objavljen snimak spasavanja

Letelica u kojoj je bilo 93 putnika i pet članova posade srušila se pri poletanju. Spasioci su aviona izvukli preživele, od kojih su pojedini bili zaglavljeni ispod olupina

  • 0

Iz aviona koji se srušio u Kazahstanu, u kojem poginulo najmanje 12 osoba, spasioci su izvukli bebu.

Letelica u kojoj je bilo 93 putnika i pet članova posade srušila se pri poletanju. Spasioci su aviona izvukli preživele, od kojih su pojedini bili zaglavljeni ispod olupina.

Na snimcima spasavanja vide se uniformisani muškarac kako trči kroz sneg, držeći u svom naručju bebu obučenu u belu odeću. Muškarac je trčao prema Hitnoj pomoći kako bi bebi mogli da pruže lekarsku pomoć. Stanje deteta zasad nije poznato.

Avion Foker-100 srušio se nedugo posle poletanja, a u njemu je za vreme nesreće bilo 93 putnika i članova posade. Prvo je udario u betonsku ogradu, a potom u dvospratnu zgradu koja se nalazi u blizini aerodroma.

Na licu mesta su brojne spasilačke ekipe koji iz ruševina izvlače tela stradalih i povređene, među kojima ima i dece. Sva deca su, kako prenose mediji, bila u svesnom stanju.

Bar 60 ljudi dobilo je medicinsku pomoć, a njih 30 koji su teže povređeni prebaćeno je u nekoliko različitih bolnica po Kazahstanu.

Avion je leteo iz Almatija u Nur Sultan.

Video: Teška avionska nesreća u Kazahstanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA