• 7

Sve je spremno da Holandija od januara krene u misiju promene imena države

Ova mera deo je kompletnog "rebrendiranja" zemlje, a sa njom će se početi već u januaru

  • 7

Vlada Holandije će u 2020. godini raditi na novom imidžu zemlje, koji podrazumeva ukidanje imena Holandija i odustajanje od logoa narandžaste lale.

Geografski, Holandija pokriva samo delove oko Amsterdama, Roterdama, Haga i Harlema. Međutim, u inostranstvu poznatiji je naziv Holandija nego Nizozemska, koje je, prema mišljenju vlade, pravo ime države.

Prema mišljenju vlade, nadimak Holandija izaziva previše klišea, kao što su klompe, lale, vetrenjače i marihuana, a ovo nisu stvari za koje se Nizozemska zalaže, prenose strani mediji.

Ministar ekonomije Erik Vibis rekao je da Nizozemska ima najkonkurentniju ekonomiju u Evropi i snažan je nosilac inovativnih rešenja tehničkih i socijalnih izazova. I zbog toga ime Holandija mora da nestane.

Tako će od januara ovo ime biti skinuto sa svih zvaničnih materijala i iz marketinga. Ova mera deo je kompletnog "rebrendiranja", a koji će Nizozemska platiti 200.000 evra.

Nizozemska će biti zvaničan naziv zemlje na Pesmi Evrovizije u maju u Roterdamu, kao i tokom Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Takođe, fudbalska reprezentacija isključivo će se zvati Nizozemska na svakom zvaničnom nastupu.

Nova strategija se takođe koncentriše na održivi turizam, fokusirajući se na duži boravak koji prevazilazi Amsterdam. U maju je zemlja najavila da više neće aktivno promovisati Holandiju kao turističku destinaciju, jer su gradovi i atrakcije bili preopterećeni.

Video: Prosuo kafu i uzeo sam da počisti pod- premijer Holandije

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Los

    Nozozemska ce se zvati na hrvatskom, kao i do sada. Kako ce se stvarno zvati ????

  • Vakomit

    Losa droga izgleda pa su poblesavili

  • Mihailović

    Baš će se zvati NIZOZEMSKA...verovatno kao i KINA samo kod nas

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima