≫ 

19.000 dece naterano na seksualni rad u Engleskoj samo ove godine: Većinu su u horor uvukli vršnjaci

Nekoliko bandi već je raskrinkano i počinioci su u zatvoru

  • 9

Skoro 19.000 dece su žrtve seksualnog zlostavljanja, naterane na seksualni rad u Engleskoj tokom protekle godine, a stahuje se da je broj mnogo veći. U upozorenjima upućenim vlastima navodi se da je ova grana kriminala poprimila obrise epidemije.

U Roterdamu i Rošdejlu je identifikovano preko 18.700 žrtava seksualne eksploatacije tokokm 2018-2019 godine, u odnosu na 3.300 koliko ih je bilo pre pet godina.

Sara Čempion, članica Parlamenta Laburističke partije u Roterdamu, kaže da su ove pripreme "ostale jedan od najvećih oblika zlostavljanja dece u zemlji".

- Previše puta vlada je rekla da je naučila svoju lekciju, a ipak 19.000 dece je i dalje u riziku od seksualne eksploatacije. Vlada nije uspela da se izbori sa ovim problemom - rekla je ona za "The Independent".

Zlostavljana deca Mnoge devojčice su drugari uvukli u ovaj horor Shutterstock

Statistički podaci Odeljenja za obrazovanje o deci, koji se odnose na socijalnu zaštitu, pokazuju da se broj ponzatih sličajeva dramatično povećao od 2013. godine, kada su pripreme dece za seksualni rad i njihovo zlostavljanje prvi put prepoznate.

Nekoliko bandi već je raskrinkano i počinioci su u zatvoru.

Gospođa Vudhaus, koju je silovatelj Aršid Husein zlostavaljao do 14 godine, kaže da je ne čudi broj ugrožene dece.

- Mislim da je najstrašnije to što se to mnogima dešava, a niko za to ne zna. Mnogi nikada ne prijave zločin i sve ostane ispod radara. Godinama već govorim da je, kada je reč o zlostavljanju i eksploataciji, ovu zemlju zahvatila epidemija. Vlasti tvrde da je sve pod kontrolom, ali nije - kaže ona.

Bande koje zlostavljaju i eksploatišu decu često koriste alkohol i drogu, kako bi opili devojčice i naveli ih na seks, dok ih kasnije pretnjama odgovore od ideje da sve prijave policiji.

Devojčica, nasilje, deca, zlostavljanje, silovanje Bande koje zlostavljaju i eksploatišu decu često koriste alkohol i drogu Foto: Profimedia, Alamy

Postoji nekoliko metoda za hvatanje ove dece - najpoznatiji je "dečko model", gde se devojčice u nasilnoj vezi primoravaju na seks sa drugim muškarcima. Deca mogu da budu i žrtve trgovine ljudima, pronađena onlajn ili na žurkama, gde ih grupa muškaraca targetira, nudi ih pićem, drogom, novcem i vožnjom do kuće. Neke seksualne eksploatacije uvlače decu i druge vrste kriminala, tako što od devojčica traže da prenose drogu za dilere ili kriju narkotike u kući.

U medijski ispraćenim slučajevima u Roterdamu i Rošdejlu zločinci i silovatelji bili su mnogo stariji od svojih žrtava, ali istraživanja kažu da su vršnjačka zlostavljanja - gde tinejdžeri pronalaze svoje drugarice - mnogo češća.

(Telegraf.rs/Independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    29. decembar 2019 | 08:32

    ZAPADNA DEMOKRATIJA I ZAPADNE VREDNOSTI KOJIMA SRBIJA TEZI I NEODUSTAJE OD EU PUTA!!! BRAVO POLITICARI !!!! UNISTISE NAM SELA A SAD I PORODICU UNISTAVAJU I OD SRPSTVA NECE OSTATI NISTA!!! OTIMAJU NAM SVETINJE I PALE MANASTIRE ,RUSE NADGROBNE SPOMENIKE !!!

  • PRC

    29. decembar 2019 | 10:45

    Napredni englaski kapitalizam. Sada ćemo odmah i mi to da primenimo, napredno.

  • Srbiji majko

    29. decembar 2019 | 08:54

    Zar Engleska? opet laz. Ostajte djeco ovdje, ovdje ste, u nasoj Srbiji najbezbjedniji. Tamo ste samo broj, Srbija se brine o svojoj djeci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA