Neverovatan skandal na pomolu: I sin Nensi Pelosi umešan u korupciju u Ukrajini, Tramp likuje

U optužujućem tekstu se navodi da su Nensi Pelosi i njen sin Pol Pelosi Junior učestvovali u korupcijske skandale u Ukrajini. Optužbe su slične onima za koje se krive i bivši potpredsednik Džo Bajden i njegov sin Hanter.

  • 2

Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi našla se na udaru kritika, pa i samog predsednika Donalda Trampa pošto su se u medijima pojavili navodi da je njen sin bio deo korupcijskog skandala u Ukrajini.

- Neki odgovor Nensi? - napisao je Tramp na Tviteru dva dana nakon što je zatražio reakciju od nje povodom pisanja konzervativne mreže "One American News Network".

Predsednik je još u petak na svom nalogu objavio tekst.

- Vau luda Nensi, šta se događa? Ovo je veliko! - naveo je Tramp.

U tom optužujućem tekstu se navodi da su Nensi Pelosi i njen sin Pol Pelosi Junior učestvovali u korupcijskim skandalima u Ukrajini. Optužbe su slične onima za koje se krive i bivši potpredsednik Džo Bajden i njegov sin Hanter.

OAN je prošle nedelje objavio da je Pol Pelosi bio u odboru "Viscoil", gasne kompanije koja radi u Ukrajini.

U tom izveštaju se takođe naglašava i da je on išao u Ukrajinu 2017. godine.

Tramp je svoje kritike uputio sa odmora na koji je otišao u Mar a Lago kako bi proslavio praznike. Oni ga nisu sprečili da krene u napad protiv Pelosi koja je jedna od glavnih zagovornika istrage o opozivu predsednika.

Donald Tramp, Nensi Pelosi, govor, stanje nacije Foto: Tanjug/AP

Istraga je pokrenuta upravo zbog Trampovih optužbi na račun Bajdenovih i njegovog zahteva od ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da pokrene istragu protiv njih. Džo Bajden će verovatno biti rival Trampu na narednim predsedničkim izborima.

Kako se tvrdi, Bajden je navodno iskoristio svoju poziviju kako bi pomogao sinu da dođe do čelne pozicije kompanije "Burisma Holdings" u Ukrajini.

OAN sada sugeriše da je isto to slučaj i sa porodicom Pelosi.

Republikanci optužuju Pelosi da je ubrzala proces impičmenta kroz Kongres. Objavila je da je pokrenuta istraga u septembru, a potrudila se da prvi deo procesa bude gotov pre kraja godine.

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    30. decembar 2019 | 12:29

    Kad su demokrate predlagali da se pokrene smena Trampa,Pelosi se protivila na samom početku...nije mi bilo jasno šta se dešava da ona ne prihvata i sad kad sam pročitao o korupciji sve se kockice složile, Pelosi se plašila da bi se pokretanjem smene mogla otkriti njena umešanost u korupciju...a da odu malo unazad,istraže dešavanje u Libiji i Srbiji, otkrilo bi se mnogo toga o Klintonovima i Olbrajtovoj...

  • hogar

    30. decembar 2019 | 12:51

    demokrate na americki nacin... sve lopov do lopova... imaju iskustva od one

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA