Rusija beleži najtopliju godinu ikada: U Moskvu se za doček donosi sneg

Ruska prestonica prolazi trenutno kroz izuzetno blagu zimu, što zabrinjava zemlju koja je prilično izložena klimatskim promenama

  • 2

Ova godina je najtoplija zabeležena u Rusiji otkad su počela meteorološka merenja, a vlasti u Moskvi odlučile su u središte grada da dopreme sneg za novogodišnju proslavu jer i prestonica beleži rekordne temperature.

- Uopšteno gledano, ova godina je u Rusiji bila najtoplija otkad postoji praćenje instrumentima - rekao je direktor hidrometeorološkog centra Roman Vilfand.

Prema njegovim rečima, godišnja prosečna temperatura u Moskvi 2019. srušila je raniji rekord za dodatnih 0,3 stepena Celzijusovih.

Meteorološka praćenja u Rusiji postoje od 1891, a u Moskvi od 1879.

Ruska prestolnica prolazi trenutno kroz izuzetno blagu zimu, što zabrinjava zemlju koja je prilično izložena klimatskim promenama.

Gradske vlasti su odredile da se dopremi sneg iz područja gde ga ima prema središtu Moskve kako bi se napravila pista za snoubord.

Sneg je napravljen tako što se lomio led na nekim od moskovskih klizališta te je dopremljen na jednu od glavnih avenija, kao i na Crveni trg.

Aktuelna zima, piše BBC, daleko je od onih koje su pomogle pobedi nad Napoleonom i nad Hitlerom.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpski Niksic

    30. decembar 2019 | 19:59

    Zanimljivo je da su u najobicniji clanak o toploj Moskovskoj zimi morali englezi da dodaju da to nije zima koja je nadjacala Napoleona i Hitlera.. e kako su providni ti englezi, djubrad obican

  • VESNA

    30. decembar 2019 | 21:02

    NAJLEPSI GRAD NA SVETU !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA