Turska policija uhapsila 5 stranaca: Planirali napade u novogodišnjoj noći

Policija ističe da se operacija nastavlja i da bi moglo doći do novih hapšenja

  • 0
Turska Ankara hapšenje napadi Foto: Tanjug/AP

Turska policija uhapsila je pet osumnjičenih ekstremista Islamske države koji su navodno planirali da u Ankari izvedu napade u novogodišnjoj noći, javila je Anadolija.

Pripadnici policijske jedinice za borbu protiv terorizma uhapsili su pet stranih državljana u racijama sprovedenim u ranim jutarnjim satima. Policija ističe da se operacija nastavlja i da bi moglo doći do novih hapšenja.

Osumnjičeni su, kako se sumnja, planirali da izvedu napade tokom proslava koje se održavaju u gradu, izvestila je turska agencija, ne navodeći detalje.

Privatna DHA novinska agencija je objavila da su osumnjičeni državljani Iraka koji su pokušavali da se domognu oružja i druge opreme.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u noćnom klubu u Istanbulu u novogodišnjoj noći u prvim satima 2017. godine. Tada je ubijeno 39 osoba, većinom stranaca.

U nizu napada Islamske države i kurdskih ekstremista u Turskoj ubijeno je više od 300 ljudi 2015. i 2016. godine, prenosi AP.

Istovremeno, guverner Istanbula Ali Jerlikaja je izjavio da će više od 44.000 policajaca i 7.000 pripadnika žandarmerije biti danas, kada se čeka Nova godina, na dužnosti u tom gradu od oko 15 miliona stanovnika.

Oko 18.000 policajaca biće raspoređeno u Ankari, dodaje agencija DHA.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA