• 6

Kim Džong Un se po prvi put od 2013. nije obratio naciji novogodišnjom porukom

Njegova poruka nije objavljena ni u centralnom dnevnom glasilu Rodong Sinmun, kao ni u drugim listovima

  • 6

Severnokorejski lider Kim Džong Un nije se obratio naciji novogodišnjom porukom, prvi put od 2013., javila je danas agencija Jonhap.

Kim se tradicionalno obraća naciji prvog dana januara kako bi izložio ključne političke prioritete u novoj godini, a njegova obraćanja prenosi i nacionalna televizija.

Ove godine, međutim, državna TV stanica nije prenosila Kimov govor, javila je agencija Tas s. Njegova poruka nije objavljena ni u centralnom dnevnom glasilu Rodong Sinmun, kao ni u drugim listovima.

Umesto toga, prema pisanju Jonhapa, severnokorejski mediji su istakli značaj Kimovog obraćanja na plenarnoj sednici centralnog komiteta Radničke partije Koreje na kojoj je uputio niz poruka. On je, između ostalog, rekao da će njegova zemlja uskoro obelodaniti novo strateško oružje.

Prema Kimovim rečima, Severna Koreja neće zaustaviti svoje projekte strateškog nuklearnog naoružanja sve dok SAD budu imale neprijateljski stav prema Pjonjangu.

Osim toga, severnokorejski lider je kazao da njegova zemlja više nije u obavezi da poštuje moratorijum na nuklearne probe zbog kontinuiranih američkih raketnih proba na korejskom poluostrvu.

Kim je takođe pozvao da se pojačaju oružane snage "kako se neprijateljske sile ne bi usudile da naruše" suverenitet i bezbednost zemlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • 🇷🇸

    Živeo Kim Jong Un!

  • Sale1971

    Čitao sam da u SK trenutno vlada velika glad, pa je potrebna objava o novom oružju da malo popuni prazan želudac. Valjda će i debelog kanibala neko smaknuti i osloboditi napaćen narod

  • Čiča

    Mali veliki čoveče.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima