Otvorene pretnje Irana: Trampe, dnevnu svetlost ćemo ti pretvoriti u mrkli mrak

Savetnik iranskog vrhovnog vođe uputio otvorenu pretnju američkom narodu i predsedniku SAD

  • 19
Napad, Kasim Sulejmani, Teheran, protest Foto: Tanjug/AP

Savetnik iranskog vrhovnog vođe ajatolah Ahmad Katami izneo je pretnju američkim trupama na Bliskom istoku i rekao da je vreme da se region očisti od podmuklih zveri.

Ajatolah Ahmad Katami predvodio je današnje molitve u Teheranu, samo nekoliko sati nakon što je u vazdušnom napadu SAD-a u Bagdadu ubijen iranski general Kasem Sulejmani, preneo je AP.

Katami je rekao da Amerikanci više nikada neće uživati u duševnom miru nakon ubistva komandanta elitne jedinice Kuds Iranske revolucionarne garde generala Kasema Sulejmanija.

Kasim Sulejmani, Qassem Soleimani Ubijeni Sulejmani Foto: Tanjug/AP

On je dodao: "Kažem Amerikancima, posebno Trampu, osvetićemo se tako što ćemo im dnevnu svetlost promeniti u mrkli mrak".

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei imenovao je danas brigadnog generala Esmaila Ganija za novog komandanta Kuds jedinica nakon ubistva Kasima Sulejmanija.

Gani je bio zamenik Sulejmanija koji je poginuo jutros u američkom napadu u Iraku.

U međuvremenu, najmoćniji irački šiitski verski vođa ocenio je napad SAD u kojem su, takođe, ubijeni irački zvaničnici kršenjem iračkog suvereniteta.

Ajatolah Ali al-Sistani je u svom govoru tokom današnjih molitvi rekao da zemlju očekuje suočavanje sa "veoma teškim vremenima" i pozvao na suzdržavanje svih strana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan NS

    3. januar 2020 | 18:35

    Sam mi nije jasno kako bilo koji Srbin može da navija za Iran pa ti isti Iranci su naoružavali muslimane u Bosni i kao dobrovoljci ubijali naš narod.A za Amere se zna šta su nam radili i kako nas podržavaju.Koga briga i za jedne i za druge.

  • Krajišnik Knin

    3. januar 2020 | 16:34

    Ako ne daj Bože dođe do rata između SAD i Irana onda će Amerikanci mnogo gore da prođu nego u Vijetnamu.

  • Čiča

    3. januar 2020 | 18:57

    Jedino šta će da se desi je to da će benzin otići na 300-400 din.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA