• 50

Simbol krvave osvete vijori se na džamiji: Iranci poslali jezivu poruku crvenom zastavom

Crvena zastava je upozorenje

  • 50

U Iranu je danas na jarbol podignuta crvena zastava koja je simbol "krvave osvete".

Takva zastava se smatra upozorenjem, a podsetimo, predstavnik Irana pri UN Madžid Taht Ravanči upozorio je ranije danas da će odgovor Teherana za ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija biti vojna akcija.

Tamošnja policija Kataib Hezbolah upozorila je bezbednosne snage te zemlje da se drže podalje od američkih baza u Iranu.

- Snage bezbednosti moraju se držati dalje od američkih baza i to na udaljenosti ne manjoj od hiljadu metara, počevši od nedelje uveče - saopštila je milicija.

Crvena zastava znači da je zemlja spremna da ispuniti svoje obećanje da će uzvratiti Americi i predsedniku SAD Donaldu Trampu. 

Crvene zastave u šiitskoj islamskoj tradiciji simbolizuju krv koja je nepravedno prosuta i takođe služi kao upozorenje da se osveti ko je ubijen. Zastava se vijori iznad džamije Džamkaran koja leži na periferiji svetog grada Kom, oko 160 kilometara južno od iranske prestonice Teherana.

Da su ozbiljni u svojoj nameri da se osvete, pokazali su i večeras kada su izveli raketni napad na tzv. Zelenu zonu nedaleko od Ambasade SAD. 

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Zemun

    Pas laje, vetar nosi..

  • Srboljub

    Amerikanci su profesionalci a u ovom slučaju profesionalne ubice. Staneš im na žulj nema preti odma' bije. A ovi jadici ima viču, galame, kuknjava i ćorak a ovi opet ima da ih polome? Jedino ako ih Rusi i Kina ne zaštite?

  • Goran Kovačević

    Zar Ameri nisu prijatelji muslimana...?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima