Iranski predsednik poručio Trampu: Setite se broja 290 i nikada ne pretite iranskoj naciji

Hasan Rohani je aludirao na broj Iranaca poginulih 1988. godine

  • 2

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je danas da niko ne treba da preti njegovoj zemlji, odgovarajući tako na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa da su SAD označile 52 mete u Iranu.

- Oni koji se pozivaju na broj 52 trebalo bi da se sete i broja 290 - napisao je Rohani na Tviteru, aludirajući na broj Iranaca poginulih 1988. godine, kada je američki ratni brod oborio iranski avion.

"Nikada ne pretite iranskoj naciji", naveo je Rohani, prenosi Rojters.

Tramp je ranije na Tviterui napisao da su SAD označile 52 cilja koja će napasti ako Iran napadne američke ciljeve, a broj 52 predstavlja 52 americka taoca koje su Iranci 1979. držali u američkoj ambasadi u Teheranu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    6. januar 2020 | 21:38

    I tužna podsećanja su početak nekakvog dijaloga. Amerika i Iran treba da razumeju ostatak čovečanstva u tom smislu. Svaki dijalog je dobar za mir i budućnost nacija. Mir Božji! Hristos se rodi.

  • Tt

    6. januar 2020 | 23:00

    Pojasnjenje je da je americki ratni brod raketom oborio iranski putnicki avion na civilnom letu. Posada i kapetan broda su nakon povratka u SAD odlikovani!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA