≫ 

Kako da znamo šta je istina u sukobu Irana i Amerike i da li nam preti Treći svetski rat?

- Najpravilnije je ispitati sve izvore informacija, jednim ozbiljnim kopanjem po stranim izvorima, smatram da je istina negde između - rekla je izvršna direktorka portala Telegraf.rs Jasmina Koprivica

  • 3

Koliko je kratak fitilj koji može da zapali Bliski istok i kakva je trenutna situacija u toj zemlji, u jutarnjem programu TV Prve govorili su izvršna direktorka portala Telegraf.rs Jasmina Koprivica i Milan Jovanović iz Foruma za bezbednost i demokratiju.

Ako imamo situaciju da Amerika oštro kritikuje Rusiju i Kinu zato što su sprečile donošenje Deklaracije SB UN o prošlom mesečnom napadu na Ambasadu u Iraku i ocenile da je time doveden u pitanje kredibilitet, da li je ovo situacija gde je istina na sredini?

Kako se zapravo formiraju vesti, da li smo mi u ovom delu sveta sigurni da li je Sulejmani zločinac ili heroj kog Amerika nije dovoljno razumela?

- Najpravilnije je ispitati sve izvore informacija. Jednim ozbiljnim kopanjem po stranim izvorima - američkim, iranskim i ruskim. Smatram da je istina negde između. Najteži deo priče je ovaj sada, kada Tramp kaže da su na meti 52 lokaliteta od kojih su razni od kulturnog značaja - rekla je Koprivica.

Jasmina Koprivica Printscreen: tv Prva

Do malopre je bila vest da se SAD povlači iz Iraka, da bi se njihov ministar odbrane oglasio govoreći da je u pitanju neistina.

- To je koncept koji niko nije potpisao. Sumnjam da će stradati onaj komandant koji je bio u Iraku i sastavljao to pismo koje je otišlo. Iračani su potvrdili da su dobili to nepotpisano pismo - rekao je Jovanović.

Da li je legitimno da jedan predsednik države izađe i kaže "Da, mi smo naredili bombardovanje, mi smo ubili generala", dok se s druge strane na samoj Sulejmanijevoj sahrani nude milioni za "Trampovu glavu" koje su posledice tog postupka?

I sam predsednik Tramp je, govoreći svojim kongresmenima, rekao da su "mogli da pretpostave šta će uraditi i kakvu odluku doneti, jer je o tome pisao na Tviteru".

- Šta se dešava onda sa svetskom ravnotežom? Ceo Tviter je preplavljen šalama o početku trećeg svetskog rata. Ja tu društvenu mrežu vidim kao jedno mesto koje daje ljudima slobodu da, najčešće anonimno, zaista iskažu šta misle i osećaju. Trenutno, to je medij kroz koji se iskazuju stavovi - rekla je Jasmina Koprivica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    8. januar 2020 | 12:23

    Ne verujem ni jednima ni drugima, svako okreće vodu na svoju stranu. Činjenica je da je Tramp ovoga puta izazvao sukob...

  • Tig

    8. januar 2020 | 12:35

    Direktan napad na Iran bi mogao da izazove 3 svetski rat.Valjda je pentagon toga svestan.

  • febo

    8. januar 2020 | 12:23

    Mi se zakopcavamo na ledja,I sve verujemo sta ameri kazu,oni nikad ne lazu.najdemokratskija zemlja na svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA