• 3

Kako da znamo šta je istina u sukobu Irana i Amerike i da li nam preti Treći svetski rat?

- Najpravilnije je ispitati sve izvore informacija, jednim ozbiljnim kopanjem po stranim izvorima, smatram da je istina negde između - rekla je izvršna direktorka portala Telegraf.rs Jasmina Koprivica

  • 3

Koliko je kratak fitilj koji može da zapali Bliski istok i kakva je trenutna situacija u toj zemlji, u jutarnjem programu TV Prve govorili su izvršna direktorka portala Telegraf.rs Jasmina Koprivica i Milan Jovanović iz Foruma za bezbednost i demokratiju.

Ako imamo situaciju da Amerika oštro kritikuje Rusiju i Kinu zato što su sprečile donošenje Deklaracije SB UN o prošlom mesečnom napadu na Ambasadu u Iraku i ocenile da je time doveden u pitanje kredibilitet, da li je ovo situacija gde je istina na sredini?

Kako se zapravo formiraju vesti, da li smo mi u ovom delu sveta sigurni da li je Sulejmani zločinac ili heroj kog Amerika nije dovoljno razumela?

- Najpravilnije je ispitati sve izvore informacija. Jednim ozbiljnim kopanjem po stranim izvorima - američkim, iranskim i ruskim. Smatram da je istina negde između. Najteži deo priče je ovaj sada, kada Tramp kaže da su na meti 52 lokaliteta od kojih su razni od kulturnog značaja - rekla je Koprivica.

Jasmina Koprivica

Printscreen: tv Prva

Do malopre je bila vest da se SAD povlači iz Iraka, da bi se njihov ministar odbrane oglasio govoreći da je u pitanju neistina.

- To je koncept koji niko nije potpisao. Sumnjam da će stradati onaj komandant koji je bio u Iraku i sastavljao to pismo koje je otišlo. Iračani su potvrdili da su dobili to nepotpisano pismo - rekao je Jovanović.

Da li je legitimno da jedan predsednik države izađe i kaže "Da, mi smo naredili bombardovanje, mi smo ubili generala", dok se s druge strane na samoj Sulejmanijevoj sahrani nude milioni za "Trampovu glavu" koje su posledice tog postupka?

I sam predsednik Tramp je, govoreći svojim kongresmenima, rekao da su "mogli da pretpostave šta će uraditi i kakvu odluku doneti, jer je o tome pisao na Tviteru".

- Šta se dešava onda sa svetskom ravnotežom? Ceo Tviter je preplavljen šalama o početku trećeg svetskog rata. Ja tu društvenu mrežu vidim kao jedno mesto koje daje ljudima slobodu da, najčešće anonimno, zaista iskažu šta misle i osećaju. Trenutno, to je medij kroz koji se iskazuju stavovi - rekla je Jasmina Koprivica.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Tig

    Direktan napad na Iran bi mogao da izazove 3 svetski rat.Valjda je pentagon toga svestan.

  • febo

    Mi se zakopcavamo na ledja,I sve verujemo sta ameri kazu,oni nikad ne lazu.najdemokratskija zemlja na svetu

  • Boki

    Ne verujem ni jednima ni drugima, svako okreće vodu na svoju stranu. Činjenica je da je Tramp ovoga puta izazvao sukob...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima