• 23

Da li su ove rupe na trupu srušenog ukrajinskog aviona dokaz da nije slučajno pao?

Iako je ukrajinska ambasada u Iranu u početku isključila raketni napad ili terorizam kao uzrok pada aviona, kasnije je povukla to saopštenje i istakla da će istraga utvrditi šta se krije iza tragedije

  • 23
Iran, avion, avionska nesreca

Rupe na trupu aviona za koje mnogi veruju da su ključni dokaz da avion nije sam pao; Foto: Profimedia

Iran tvrdi da je do rušenja ukrajinskog aviona Boing 737 došlo zbog tehničkog kvara i požara na motoru, zbog čega je poginulo svih 176 putnika i članova posade. Međutim, Iran je odbio da preda crne kutije proizvođaču aviona ili SAD, kojima je zabranio i da učestvuju u istrazi. Još uvek nije poznat uzrok pada aviona, ali su se pojavile fotografije olupine, na kojima se vidi nešto nalik rupama.

Boing 737 srušio se jutros nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma u Teheranu, nekoliko sati nakon što je Iran izveo raketni napad na američke baze u Iraku, u znak osvete zbog ubistva generala Kasima Sulejmanija.

Iran je za pad aviona okrivio "tehničke poteškoće" i rekao da je pilot izgubio kontrolu nad letelicom nakon što je izbio požar na jednom motoru, prenosi Dejli mejl.

Posada nije proglasila uzbunu, a nakon pada aviona pronađene su dve crne kutije.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion

Foto: Tanjug/AP

Internet su preplavile fotografije olupine aviona i spasilaca koji odnose tela žrtava.

Među njima je i fotografija na kojoj je komad krhotine pronađen na mestu pada, a objavila ju je iranska novinska agencija. Na njoj se vidi nešto nalik rupama na trupu aviona, što je podgrejalo sumnje da je za obaranje letelice kriva raketa.

Na društvenim mrežama povela se polemika oko uzroka pada aviona, pa dok jedni tvrde da su rupe na trupu mogle da nastanu od krhotina nakon eksplozije motora, drugi ističu da su one nastale od projektila.

Iako je ukrajinska ambasada u Iranu u početku isključila raketni napad ili terorizam kao uzrok pada aviona, kasnije je povukla to saopštenje i istakla da će istraga utvrditi šta se krije iza tragedije.

U međuvremenu je Iran saopštio da će crne kutije biti analizirane u zemlji u kojoj se dogodila tragedija, rekavši da SAD neće moći učestvovati u istrazi.

Video: Užasan snimak pada i eksplozije aviona u Iranu

(A. M.)

Komentari

  • Gag

    Pa neverujem da je namerno pao

  • Zola

    Za par dana imaćemo 500 raznih verzija. A za rupe je glupo komentarisati, najbolje da su krila ostala neoštećena.

  • Veličković milorad

    "Nešto nalik rupama",pa valda su rupe,samo je pitanje kako su nastale.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima