≫ 

Ovo je porodica iz Švedske koja je poginula u padu aviona u Iranu: Dečaci su imali samo 9 i 7 godina

Ukrajinski avion se zapalio po poletanju sa Teheranskog aerodroma

  • 8
Rahel Lindberg, porodica poginula u padu aviona, Iran Foto: Facebook Rahele Lindberg

Rahel (37) i Mikael (40) Lindberg iz Švedske poginuli su sa sinovima Erikom (9) i Emilom (7) u padu ukrajinskog aviona jutros u Iranu. Njihova deca su među 15 nastradalih maloletnika.

Ukrajinski avion se zapalio po poletanju sa Teheranskog aerodroma, srušio se, a svih 176 putnika i članova posade je poginulo. I dalje se spekuliše da li se radi o nesreći ili raketiranju aviona.

Da podsetimo, među žrtvama je bilo petnaestero dece. Nastradalo je 82 Iranca, 63 Kanađana, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, četvoro Avganistanaca, tri Nemca i tri Britanca.

Ukrajinska ambasada u Iranu ranije je saopštila da je uzrok pada letelice problem sa motorom aviona, a ne raketni napad ili terorizam. Međutim, sada je skinula to saopštenje i rekla da "komisija razjašnjava uzroke", kao i da prethodne izjave nisu zvanične.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski avion srušio se nedugo nakon što je Iran ispalio više od 20 balističkih projektila na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici. Avion, koji je poleteo za Kijev, nije proglasio uzbunu. Iranska državna televizija je objavila da su u avionu bila 32 stranca.

Video: Iran: Snimci iz vazduha nakon pada aviona

(Telegrafr.rs/ Dailymail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    9. januar 2020 | 07:27

    Ukrajina je morala da poništi svoje prvo saopštenje zato što je okupirana i okupator će reći da su ga Iranci srušili. Ukrajince smatram poštenim narodom, ali su se totalno pogubili. Gledao sam neku emisiju o njihovoj vladi, tamo više priča američka ambasada nego ministri. Tako da ćemo tek čuti šta imaju da kažu povodom pada aviona.

  • ime

    9. januar 2020 | 07:12

    Ne razumem samo sta su trazili u iranu/iraku i to sa decom!? Sve je to lepo, avanturisticki duh, ali u neke krajeve sveta ne treba ici, zna se kako je sad tamo.

  • Todor

    8. januar 2020 | 23:59

    Da ne kažu opet da ga Rusi srušili... Jbt. ukrajinsku kompaniju, nikad seo ne bih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA