≫ 

Oglasio se Iran posle tvrdnje Pentagona da je njihova raketa oborila ukrajinski avion

U padu aviona poginulo je 176 ljudi

  • 9
Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion Foto: Tanjug/AP

Nakon što su zvaničnici Pentagona rekli da je iranska raketa oborila krajinski avion, oglasili su se i Iranci.

- U pitanju su nelogične glasine. Naučno, nemoguće je da raketa pogodi ukrajinski avion - kratko su rekli Iranske avijacije..

Avion sa leta 752 pogodila je raketa ruske proizvodnje zemlja-vazduh Tor-M1, rekla su trojica zvaničnika za Newsweek, a američki predsednik Donald Tramp najavio je nove sankcije Iranu.

Podsetimo, Boing 737 srušio se na poljoprivredno zemljište u Parandu, gradu u provinciji Teheran, nekoliko minuta nakon što je sa aerodroma poleteo za Kijev.

Poginulo je 176 ljudi.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion Foto: Tanjug/AP

Iran tvrdi da je do pada aviona najverovatnije došlo zbog "tehničkih poteškoća", kao i da je pilot izgubio kontrolu nakon što je izbio požar na jednom motoru. U sredu su kanadski sigurnosni izvori rekli da je kvar na Boingu 737 najverovatnije objašnjenje za pad.

U padu aviona poginuli su državljani Irana, Kanade, Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Velike Britanije.

Video: Iran: Snimci iz vazduha nakon pada aviona

(Telegraf.rs/ RT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    9. januar 2020 | 19:18

    Pa to su safa iranske Markale, Racak i pijaca u Bosni. Posle 20 godina, kada se otvore dosijei, bice kao Srebrenica, Markale i ostale izmisljotine radi necijih interesa.

  • Norge

    9. januar 2020 | 20:47

    Rusi oborili avion u Ukrajini? Iranci oborili Ukrajinski avion? Srbi bombardovali markale? Srbi krivi za etnicko ciscenje od Hrvatske u RSK?Sadam Husein ima oruzije za masovno unistenje? Ujedinjeni Arapski Emirati nisu krivi za rusenje kula blizankinja? Kada ce neko za sve ove izgovrene lazi odgovarati? NIKAD! Molim vas iz redakcije da mi objavite komentar.

  • alex roth

    9. januar 2020 | 19:26

    posto je avion bio na generalnoj kontroli u ukrajini znaci da je tech.bio u redu.postoji bojazan da su vazalni elementi hteli iran da osude za rusenje, posto je to bilo planirno kao udar na iran, tako su i pobili sve te jadne putnike.mozda gresim?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA