≫ 

Pojavio se novi snimak rakete koja obara ukrajinski avion u Iranu

Snimak se pojavio danas, nekoliko sati pošto je američki predsednik Donald Tramp otkrio da ozbiljno sumnja da je pad aviona izazvao mehanički kvar

  • 16
Avionska nesreća u Iranu, Aseman Foto: Profimedia/AFP

Novi video koji se pojavio navodno prikazuje raketu koja obara ukrajinski avion koji se srušio u Iranu nekoliko trenutaka pošto je poleteo, ubivši pritom svih 176 ljudi koji su bili u letelici.

Snimak se pojavio danas, nekoliko sati pošto je američki predsednik Donald Tramp otkrio da ozbiljno sumnja da je pad aviona izazvao mehanički kvar, kako tvrde iranski zvaničnici.

- Leteo je u u prilično grubom okruženju. Neko je mogao da načini grešku - Tramp je rekao izveštačima u Beloj kući. - Imam osećaj da se nešto strašno desilo, poražavajuće.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion Foto: Tanjug/AP

Zvaničnici Pentagona ranije su naveli da veruju da je ukrajinski avion raznela iranska raketa. Oni su uvereni da je Boing 737-800 oborila iranska vojska. Dva projektila su ispaljena pre nego što je radarski sitem uključen, smatraju oni. Rakete su verovatno ispaljene greškom dok je iranska vojska očekivala odgovor SAD na napad na njene baze u Iraku.

Video pokazuje letelicu u plamenu u vazduhu pre nego što je pala na zemlju i eksplodirala na kratkoj udaljnosti od Teherana.

Video snimak pada aviona možete da pogledate OVDE.

Video: Iran: Snimci iz vazduha nakon pada aviona

(Telegraf.rs / Izvor: Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putko vas posmatra

    9. januar 2020 | 21:48

    Cudno kako 22 balisticke rakete ispaljene od Iranaca ne pogodise nijednu bazu i bez zrtava a navodno putnicki avion pogodjen. Vise neznate ni da lazete svi zajedno .

  • Roki

    9. januar 2020 | 21:51

    Pa da. Iranci će da raketiraju avion u kome je polovina iranaca.

  • zak

    9. januar 2020 | 22:42

    Dobar scenario i foto montaza sa strane Amera jedino sto im to niko vise ne veruje osim nekih drzava njihovh prijatelja , oni su vec unapred sve to znali cak i Tranp imao je neku sumnju , smesno Ameri bolj bi vam bilo da te vase celicne ptice pravite kako treba stvarno ste postali mali i smesni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA