≫ 

Kraljica traži rešenje za "rasulo" u porodici: Megan Markl već otputovala u Kanadu

Izvori iz palate rekli su za BBC da princ Hari i Megan Markl nisu konsultovali apsolutno nikoga pre nego što su objavili saopštenje u kom navode da se povlače sa viših kraljevskih dužnosti

  • 3
Kraljica Elizabeta,Hari i Megan, Britain Royals Prince Harry Foto: Tanjug/AP

Vojvotkinja od Saseksa, supruga princa Harija, Megan Markl vratila se u Kanadu dok traje diskusija u kraljevstvu oko uloge koje će ona i Hari da imaju u kraljevskoj porodici. To je usledilo pošto su kraljica Elizabeta II, princ Čarls i princ Vilijam zatražili da se nađe rešenje za situaciju nastalu nakon objave Harija i Megan da se povlače sa "viših" kraljevskih dužnosti.

Kraljevska porodica je navodno "povređena" zbog ovakve odluke.

Izvori iz palate rekli su za BBC da princ Hari i Megan Markl nisu konsultovali apsolutno nikoga pre nego što su objavili saopštenje.

U tom saopštenju, objavljenom u sredu, Hari Megan su naveli da se povlače sa pozicija "viših" kraljevskih dužnosti i da će postati finansijski nezavisni.

Planiraju da dalje vreme provode na relaciji Velika Britanija-Severna Amerika, ali da će nastaviti da poštuju dužnosti prema kraljici, Komonveltu i "svima pod našim pokroviteljstvom".

Megan Markl i princ Hari Tanjug/AP

Dopisnik BBC za pitanja kraljevske porodice Nikolas Vičel rekao je da je kraljica u kontaktu sa princom od Velsa (Čarls) i vojvodom od Kembridža (Vilijam). Oni su svi zatražili od saradnika da rade sa Saseksovima i vladom kako bi se za ovo pitanje pronašlo rešenje.

Nedugo zatim je potvrđeno da je Megan otišla u Kanadu.

BBC navodi da Bakingemska palata nije znala baš ništa o ovom saopštenju. Razgovora o njihovoj budućnosti jeste bilo, ali su oni bili u ranoj fazi.

- Razumemo njihovu želju za drugačijim pristupom, ali ovo su komplikovana pitanja za čije rešenje je potrebno vreme - saopštila je u sredu Bakingemska palata.

Uprkos odluci, Hari ostaje šesti u liniji za nasledstvo britanskog prestola.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    10. januar 2020 | 11:28

    Koji je ovaj Hari papučar,ne mogu da verujem

  • DRagutin

    11. januar 2020 | 02:32

    To je to... Kod mnogih sam video taj problem pa evo ni u najmoćnijoj porodici u Engleskoj a možda i šire, nisu imuni na to da ako porodica ima dva sina, sve je super dok ne dodju dve snajke koje će tu da naprave "reda"! I evo i živog dokaza... A gledaćemo mi još svašta od njih... Tek je počelo...

  • putin

    10. januar 2020 | 19:42

    ma ljudi uzmitese pameti i skonite tu klovnovsku porodicu sa vlasti za vreme njihove vladavine mlogoje sveta pobijeno Megan je upravu nece njihovo proklestvo za svoju decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA