• 0

Pali sa vrednom pošiljkom: Kod Portugala zaplenjeno 3,5 tona hašiša, tovar vredan 8 miliona evra

Policija je hašiš, čija se tržišna vrednost procenjuje na više od osam miliona evra, pronašla na ribarskom brodu presretnutnom kod obale Atlantika

  • 0

U Portugaliji je zaplenjeno 3,5 tona hašiša, što je druga zaplena velike količine droge nakon što je pre tri dana otkriveno 825 kilograma kokaina.

Policija je hašiš, čija se tržišna vrednost procenjuje na više od osam miliona evra, pronašla na ribarskom brodu presretnutnom kod obale Atlantika.

Kako se navodi hašiš je iz Severne Afrike i iz Portugala je trebalo da bude distribuiran u druge evropske zemlje.

Šestorica muškaraca, od kojih su svi sem jednog državljani Portugalije, su uhapšena, prenosi AP.

U operaciji su učestvovali pripadnici vazduhoplovnih snaga i mornarice, a pomogle su i vlasti u susednoj Španiji.

Portugalska policija je nedavno otkrila i oduzela 825 kilograma kokaina, sakrivenog u pošiljci sa bananama iz Južne Amerike.

Kokain, čija je ulična vrednost procenjena na 30 miliona evra, bio je sakriven u kontejnerima sa bananama, koji su trebali da stignu u druge delove Evrope.

Policija je navela da je istraga u toku, kao i da su slične pošiljke sa kokainom u kontejnerima sa bananama pronađeni i u SAD i Nemačkoj.

Dodaje se da je ovo drugi put za 12 meseci da je otkrivena velika pošiljka kokaina u Portugalu, kao i da je prošle godine, oduzeto 430 kilograma kokaina vrednog oko 15 miliona evra.

(Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima