• 11

"Šta da gađaju? Rezidenciju Kardašijanovih?": Profesoru dali otkaz u SAD zbog šale o Iranu

Univerzitetski profesor ostao je bez posla zbog šale na račun odnosa Irana i SAD

  • 11

Ešin Fansi, profesor na jednom koledžu u Masačusetsu, otpušten je pošto je pokušao da se našali na račun odnosa Irana i SAD.

Nakon što je američki predsednik Donald Tramp rekao da je Amerika spremna da gađa 52 mete u Iranu, uključujući i kulturna dobra, profesor je pokušao da se našali i na društvenim mrežama upitao kako bi izgledala lista vrhovnog vođe Irana i kulturnih dobara u SAD.

On je rekao da bi Hamnei trebalo da tvituje svoju listu sa 52 cilja, a onda mu predložio i šta bi moglo da se nađe na toj listi.

- Hmmm, tržni centar... Rezidencija porodice Kardašijan - ređao je Fansi i ubrzo zažalio zbog svoje šale.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei

Ali Hamnei, vrhovni vođa Irana Foto: Tanjug / AP

Nije prošlo dugo, a zbog njegovog posta na Fejsbuku podigla se velika prašina, pa je reagovala i škola u kojoj je bio zaposlen punih 15 godina.

- Nakon svega što se dogodilo, nije nam ostalo ništa drugo nego da se profesoru zahvalimo na saradnji - naveli su u saopštenju.

Profesor je uporno pokušavao da objasni da je njegova šala pogrešno shvaćena, ali uzalud.

- Žao mi je što rukovodstvo škole nije razumelo šalu koju sam podelio sa prijateljima na svom ličnom Fejsbuk profilu. Tamo sam radio punih 15 godina. Nadao sam se da će podržati moje pravo da slobodno izražavam mišljenje - ogorčen je profesor.

(I. N.)

Komentari

  • Дејан Младеновић

    Проклети амери

  • RICINUS

    Najveci istoriski spomenik amerike je diznilend

  • JJACA ♎

    A demokratija, a pravo na slobodu izražavanja.?! Samo dok to američkoj eliti odgovara! Ponovo dupli standardi! A čovek se baš trudio da napravi listu američkih kulturnih dobara..ha, ha.!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima