• 0

"Nagrada za dostojanstvo": Džulijanu Asanžu Katalonci dodelili priznanje

Objavljena u petak, nagrada prepoznaje njegove napore da ispravi pogrešno izveštavanje o događajima i obezbedi ažuriranje video zapisa u svetu mirnih katalonskih demonstracija i brutalno postupanje španske policije

  • 0

Uprkos tome što je osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž u jednom od najstrože čuvanih zatvora Belmarš u Velikoj Britaniji, to ga nije sprečilo da postane dobitnik jedne nagrade.

Naime, njega je jedna katalonska komisija nagradila Nagradom za dostojanstvo za 2019. godinu za njegovu borbu u podizanju svesti širom sveta o Kataloniji i njenoj borbi za nezavisnost 2017. godine.

Objavljena u petak, nagrada prepoznaje njegove napore da ispravi pogrešno izveštavanje o događajima i obezbedi ažuriranje video zapisa u svetu mirnih katalonskih demonstracija i brutalno postupanje španske policije.

Takođe je prihvaćen savet Asanža koji je dao Kataloncima o tome kako da koriste aplikacije kako bi izbegli njihovo gašenje od strane španske vlade.

Ova nagrada prvi put je dodeljena 2002. i od tada se simbolično nagrađuju ljudi i organizacije, borci za zaštitu ljudskih prava.

Asanž je sedam godina proveo u ambasadi Ekvadora u Londonu. Uhapšen je prošle godine.

Video: Prvi snimak Asanža od kako je u zatvoru

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima