• 0

Detalji masakra u školi u Meksiku: Dečak ubio profesora i ranio drugove zbog video igre?

Dečak je očigledno bio pod uticajem video igre "Prirodna selekcija", a bio je obučen slično kao jedan od počinilaca masakra u Kolumbajnu u Koloradu 1999. godine

  • 0

Dečak (11) koji je danas u školi "Servantes" u meksičkom gradu Toreon ubio nastavnika, ranio petoro dece i na kraju ubio sebe, na ovaj potez odlučio se navodno zbog video igre "Prirodna selekcija", piše RT.

Ovo je izjavio guverner Miguel Rikelme, koji je izneo preliminarnu rekonstrukciju događaja.

- Prva ispitivanja pokazuju da je dečak oko 8.20 tražio dozvolu za odlazak u toalet. Kada se ni posle 15 minuta nije vratio u učionicu, nastavnik je otišao da ga pronađe i tada dolazi do tragedije. Dete je pucalo u nastavnika, ranilo svojih šest drugova, a zatim pucalo u sebe - rekao je Rikelme.

On je naglasio da je dečak očigledno bio pod uticajem video igre pod nazivom "Prirodna selekcija" i da je tako odlučio da u školu krene sa pištoljima. Čak je u školu došao sa majicom koja na sebi ima naziv video igrice.

Takođe, provlači se i podatak da je dečak bio obučen veoma slično kao jedan od počinilaca masakra u Kolumbajnu u Koloradu 20. aprila 1999. godine.

Masakr u Kolumbajnu je bio pucnjava u srednjoj školi Kolumbajn u Litltonu, Kolorado, koji se dogodio 20. aprila 1999. Dva učenika - Erik Haris i Dilan Klibold - su tom prilikom napali učenike i osoblje, ubivši 12 učenika i jednog nastavnika i ranivši 21 učenika uz 3 koja su povređena prilikom pokušaja bega iz škole.

Napadači su nakon toga izvršili samoubistvo.

Pored pucnjave, složeni i planirani napad je uključivao postavljanje bombe da se odvuče pažnja vatrogascima i školskom obezbeđenju, boce sa propanom pretvorene u bombu smeštenu u školskoj menzi, 99 eksplozivnih naprava i podmetanje bombi u automobile.

(Telegraf.rs/ RT)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima