• 51

Ovaj čovek je priznao da je odgovoran za smrt 176 ljudi u padu aviona: "Želeo sam da umrem"

Amir Ali Hadžizade je ovo izjavio na konferenciji za novinare

  • 51

Komandant vazduhoplovnih snaga Islamske revolucionarne garde, Amir Ali Hadžizade, kada je saznao za obaranje ukrajinskog aviona rekao je da bi "želeo da je mrtav".

On je prihvatio svu odgovornost za tragediju.

- Pošto sam čuo za pad ukrajinskog aviona, želeo sam da umrem - rekao je Hadžizade tokom konferencije za medije.

Hadžizadeh je objasnio da se nesreća dogodila u trenutku dok je zemlja iščekivala potencijalni napad Amerike. Izvesnost sukoba između dve zemlje je nezabeležena još od Islamske revolucije 1979. godine.

Kako se navodi u prvim izjavama, ukrajinski avion je identifikovan kao dolazeći projektil, što je rezultiralo tragedijom.

Hadžizade: Odmah smo obavestili vrh države 

Hadžizade je naveo da je Revolucionarna garda odmah posle incidenta obavestila nadležne da je najverovatnije pogodila avion, ipak ova informacija nije bila predočena javnosti dok je mesto pada aviona istraživano. Ni Revolucionarna garda ni vojska nisu tražile ni očekivale da incident bude skrivan od javnosti, pa je procedura bila ispoštovana, objasnio je Hadžizade.

Video: Sigurnosne kamere zabeležile pad aviona u Iranu

(J. V.)

Komentari

  • Gasa

    Ko je naredijo

  • Срб

    Што уопште спомињете ове што лупају минусе Мене нико не може уверити да су иранци оборили авион и још овај као признао Не зато што мислим да су они фини већ што је то договор са америма Авион је колатерална штета а ко је извукао корист од овога па ви сад видите

  • Palman

    koje su to dijabole....čini se da im je pvo veoma napredna i sofisticirana čim ne razlikuju civilni avion od krstareće rakete....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima