Policija nudi milion dolara za informaciju o devojčici koja je oteta pre 50 godina

Mala Britanka kidnapovana je iz prostorije za presvlačenje nakon što je jutro provela sa majkom i tri brata na plaži kod grada Volongong u Novom Južnom Velsu

  • 3
Cheryl Grimmer Foto: New South Wales Police

Šeril Grimer nestala je 12. januara 1970. godine tokom porodičnog izleta na plaži u Australiji. Imala je samo tri godine.

Mala Britanka kidnapovana je iz prostorije za presvlačenje nakon što je jutro provela sa majkom i tri brata na plaži kod grada Volongong u Novom Južnom Velsu.

Od tada, policija traga za Šeril. Na 50. godišnjicu od njenog nestanka, policija Novog Južnog Velsa je ponudila milion dolara za informaciju o otmici devojčice kako bi se konačno otkrilo šta se sa njom dogodilo.

Prošle godine je muškarac, koji nije imenovan, suočen sa optužbama za ubistvo, ali je protiv njega nedostajao ključni dokaz, pa su sve optužbe odbačene.

Cheryl Grimmer Šeril sa braćom; Foto: New South Wales Police

Sudija je naveo da intervju koji je on dao u aprilu 1971. ne moćže da se koristi na sudu, s obzirom na to da roditelji, odrasli ili advokat nisu bili prisutni, prenose australijski mediji.

Tokom 2011. zvaničnici su objavili da je Šeril verovatno mrtva, ali njeno telo nikada nije pronađeno, te se zbog toga ne zna ni uzrok smrti. Veruje se da je ubijena nedugo nakon otmice.

Jedna žena pojavila se 2008. godine i za nju se u nekom trenutku verovalo da može da bude Šeril, ali je DNK test to negirao.

Šeril je rođena u Bristolu, ali se sa porodicom preselila u Australiju 1969. godine.

Cheryl Grimmer Devojčica i njen otac Džon; Foto: New South Wales Police

- Ne postoje reči kojima može da se opiše gubitak sestre ili uticaj njenog nestanka na celu porodicu. Svakog dana se podsetimo na tragičan način na koji nam je oduzeta i nadamo se da će ova nagrada da bude način da donesemo pravdu - rekao je njen brat Riki Naš.

Detektivi apeluju na javnost da se jave ukoliko imaju neku informaciju.

- Očevici su u to vreme opisivali da su videli nepoznatog muškarca kako nosi Šeril kroz park pre tačno 50 godina, ali od tada joj se gubi svaki trag - rekao je detektiv Danijel Doerti.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA