• 2

Nova teorija nestanka MH370: Kapetan naredio da se otruju putnici aviona?

Premda je pretpostavka većine da je avion koji se saobraćao na relaciji Kuala Lumpur - Peking srušio i pao u Indijski okean, nestanak letelice i dalje je pod velom misterije, tako da razne teorije zavere isplivavaju

  • 2

Avion Malejža erlajnsa MH370, koji je 8. marta 2014. godine nestao zajedno sa 239 putnika i dalje privlači pažnju javnosti, pošto i dalje nisu poznati svi detalji ove tragedije.

Premda je pretpostavka većine da je avion koji se saobraćao na relaciji Kuala Lumpur - Peking srušio i pao u Indijski okean, nestanak letelice i dalje je pod velom misterije, tako da isplivavaju razne teorije zavere.

Među poslednjima, pojavila se pretpostavka da je kapetan aviona naredio da se putnicima stavi nešto u čaj, kako bi bili onespoboljeni, tvrdi egipatski ekspert za avijaciju Ismail Hamad za "Dejli san".

- Mislim da je ono što je bilo zajedničko za sve putnike, jeste ljubav prema čaju, posebno prema tom napitku iz Malezije. Najverovatnije je otmičar aviona onesposobio ljude u avionu tako što im je sipano nešto u to piće - tvrdi Hamad, govoreći o navodnoj otmici letelice Malejža erlajnsa.

Malaysia Airlines MH370

Foto: Tanjug/AP/ATSB

Avion MH370 nestao je pošto je kontrola leta izgubila kontakt sa letelicom sat vremena posle uzletenja. Promenio je kurs i uputio se ka zapadu, odnosno Andamonskom moru, i tako bio van dometa vojnih radara.

Analizom satelitskog sistema u avionu, utvrđeno je da je poslednji put poslao signal u južnom delu Indijskog okeana, ali intenzivnom pretragom letelica nije pornađena.

Iako su pronađeni delovi aviona kod Madagaskara i ostrva u Indijskom okeanu, Hamad tvrdi da je otmičar odnosno otmičari, uputili avion ka Filipinima, pošto je to arhipelag koji ima više od 7.600 ostrva. Većina tih ostrva nisu naseljena.

Malaysia Airlines flight MH370 went missing in 2014 after leaving Kuala Lumpur

Foto: Google Earth.

Pretraga tih ostrva trebalo bi da uključi napuštene aerodrome na tim ostrvima ili puteve na koje bi avion mogao da sleti - objasnio je on.

Pilot dekompresovao avion?

Takođe, jedna od popularniji teorija je ta da je pilot namerno dekompresovao avion, pošto je letelica krenula strmoglavo da pada ka vodi.

Hamad, smatra, da to tako nije bilo, jer tvrdi da bi kopilot intervenisao da se to desilo. Takođe, navodi da bi "avion bio uništen kao izgažena pakla cigareta" da je kojim slučajem urađenba dekompresija na velikoj visini.

Video: Orao pao, orao pao... srušio se avion iz Drugog svetskog rata na autoput

(M. Lj)

Komentari

  • Milan

    U Avionu su bili svi svetski naučnici za borbu protiv kancera,konačno su dosli do formule kako unistiti kancer. Tako da je Farmaceuska industrija morala da reaguje, i da ga uništi bez ijednog dokaza. Jel znaju ljudi koliko koštaju hemo terapije i koliko novca treba za to. Ako imas pare živiš ako ne mrtav si.

  • Ексокустодијан

    А кад је авион бућнуо у океан, дочекала их је Годзила и појела све путнике укључујући и зракоплов.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima