• 0

Uhapšen vođa kulta u Jerusalimu: Žene i decu držao kao robinje u nehumanim uslovima

Vođa kulta osumnjičen i da je seksualno iskorišćavao zarobljene žene

  • 0
Kult u Jerusalimu

Žene živele u nehumanim uslovima Foto: Israel Police

Izraelska policija saopštila je danas da je upala u prostorije grupe nalik kultu, u kojima je desetine žena i dece držano i zlostavljano u "ropskim uslovima", u pravoslavnom kraju Jerusalima.

Policija je saopštila da je 60-ogodišnji muškarac uhapšen zbog sumnje da je rukovodio grupom da je počnio teška krivična dela nad osobama koje su bile pod njegovim uticajem, prenosi AP.

Kult u Jerusalimu

Vođa kulta tvrdi da će ubrzo da ga puste Foto: Israel Police

On i osam žena, njegovih saučesnica, osumnjičeni su da su izolovali oko 50 žena u kompleksu, kao i decu starosti od godinu dana do pet godina, sprečavajući ih da imaju kontakt s porodicama i spoljnim svetom.

Glavni osumnjičeni, koji nije imenovan, osumnjičen je i za krađu novca i primenu različitih oblika kazne. Takođe, sumnjiči se i da je sekusalno iskorišćavao žene.

Tokom tajne policijske istrage otkriveni su detalji o slučaju od žena, koje su pobegle iz grupe koju vlasti opisuju kao "kult".

Kult u Jerusalimu

Prostorije u kojima je držao žene Foto: Israel Police

Prema nezvaničnim informacijama vođa kulta je hapšen još 2015. godine, ali je ubrzo pušten na slobodu jer su pojedini članovi kulta svedočili u njegovu korist.

O ovom bizarnom kultu se navodno zna još od 2011. godine kada je porodica jedne od zarobljenih žena obavestila policiju da njenu rođaku drže kao robinju. Međutim, vlasti nisu mogle da reaguju, jer žene koje su pronađene u prostorijama organizacije su tvrdile da su tamo svojevoljno.

Nakon današnjeg hapšenja osumnjičeni vođa kulta je rekao da će uskoro biti oslobođen - jer policija nema dovoljno dokaza.

- Sve je glupost. Sve je izmišljotina. Pustiće me i policija i sudstvo, pa niko ne veruje da je ovo istina - rekao je navodno osumnjičeni nakon privođenja.

Policijska racija izvršena je u koordinaciji sa Izraelskim centrom za žrtve kultova.

(I. N.)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima