Borba za Tripoli se nastavlja, ništa od primirja: Nastavljeni sukobi u Libiji

Vođe libijskih zaraćenih strana postigli su u ponedeljak određeni napredak na indirektnim mirovnim pregovorima u Moskvi, ali nisu uspeli da se dogovore o primirju i okončanju devetomesečnog rata zbog glavnog grada Tripolija

  • 0

Istočno libijske snage, koje pokušavaju da zauzmu Tripoli, koji je pod komandom vlade koju podržavaju međunarodne snage, saopštile su danas da su spremne i posvećene tome da postignu pobedu.

To su te istočno libijske snage napisale na svojoj Fejsbuk stranici, a nakon što je komandant tih snaga Kalifa Haftar objavio da neće potpisati primirje koje su predložili Turska i Rusija, prenosi Rojters.

Kako se navodi, nakon što je Haftar napustio Moskvu počeli su oružani sukobi na jugu Tripolija, a u saopštenju objavljenom na lokalnoj televiziji Haftarova vojska je proglasila sporemnost i opredeljenje za pobedu.

Vođe libijskih zaraćenih strana postigli su u ponedeljak određeni napredak na indirektnim mirovnim pregovorima u Moskvi, ali nisu uspeli da se dogovore o primirju i okončanju devetomesečnog rata zbog glavnog grada Tripolija, prenosi Tas s.

Razgovori su trajali osam sati uz posredovanje Rusije i Turske, a lider Libijske nacionalne armije (LNA) Kalifa Haftar rekao je da sporazum o primirju sa Vladom nacionalnog jedinstva nije potpisao jer ignoriše neke zahteve LNA.

Prema pisanju Skaj njuza Haftar je tražio da se dozvoli njegovoj vojsci da uđe u Tripoli i formira vladu nacionalnog jedinstva koja će dobiti poverenje parlamenta, kao i nadgledanje primirja, ali bez učešća Turske.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA