• 2

Amerikanac koji je molio Trampa za pomoć umro posle 6 godina zarobljeništva u Egiptu

Kasem, egipatski Amerikanac, priveden je u avgustu 2013. u Kairu tokom posete svojoj porodici. Snage bezbednosti su ga držale u pritvoru više od pet godina, a zatim je u septembru 2018. godine bez odgovarajućeg sudskog postupka osuđen na 15 godina zatvora

  • 2

Američki državljanin koji je jednom prilikom molio za pomoć predsednika Donalda Trampa umro je nakon što je u egipatskom zatvoru proveo više od šest godina.

Mustafa Kasem (64) umro je u ponedeljak od zastoja srca, saopštile su organizacije "Pretrial Right International" i "The Freedom Initiative".

Kasem, egipatski Amerikanac, priveden je u avgustu 2013. u Kairu tokom posete svojoj porodici. Snage bezbednosti su ga držale u pritvoru više od pet godina, a zatim je u septembru 2018. godine bez odgovarajućeg sudskog postupka osuđen na 15 godina zatvora.

Ubrzo nakon izricanja presude, Kasem je poslao pismo Donaldu Trampu, obavestio ga o svojoj situaciji i zamolio za pomoć, piše CNN.

- Molim vas da mi pomognete - napisao je Kasem.

On je poručio Trampu da je dijabetičar i da štrajkuje glađu znajući da možda neće preživeti.

- Više se ne prepoznajem. Ne želim da me se deca sećaju ovakvog, ali štrajkujem glađu jer gubim volju i ne znam kako drugačije da privučem vašu pažnju - napisao je Kasem.

Prema rečima Mohameda Soltana, šefa organizacije "The Freedom Initiative" Kasem je u poslednje vreme često štrajkovao glađu, a poslednjih nedelju dana nije ni jeo ni pio. Nakon toga je prebačen u lokalnu bolnicu gde je umro.

- Stavljam svoj život u vaše ruke - napisao je Kasem Trampu u pismu 2018. godine.

Nije poznato da li je predsednik video to pismo koje mu je prosledio Piter King, njujorški republikanac. Bela kuća je odbila da komentariše Kasemijevu smrt.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Komentari

  • Ivana

    Pa nije bio "vazna" licnost!!

  • Dzonii

    Samo belci hriscani su "amerikanci", ostali su "imigranti" sa americkim papirima kojih se uvek mogu odreci ako im ne pase. Nema vise ni kod njih bezuslovne zastite. Nikad nije ni bilo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima