≫ 

Samo jedno saopštenje bilo je dovoljno da svi zaborave na Bregzit - i preusmere se na Megzit

Baš svi svetski mediji bili su nekoliko dana preokupirani vestima sa kraljevskog dvora

  • 0
Megan Markl princ Hari Foto: Tanjug/AP

Prošlo je skoro nedelju dana od kada su britanski princ Hari i njegova supruga Megan Markl izdali saopštenje u kom navode da se povlače sa viših kraljevskih dužnosti, a mediji i dalje nisu utihnuli. Sa svakim novim danom u novinske natpise isplivava po još neki detalj o problemima u kraljevskoj porodici, a samo to jedno njihovo saopštenje bilo je dovoljno da cela Velika Britanija zaboravi na političku situaciju u zemlji, odnosno izlazak iz Evropske unije, koji samo što se nije dogodio.

I nisu samo britanski mediji ti koji su preokupirani vešću o Megan i Hariju. Čitav svet je juče sa velikom pažnjom čekao završetak sastanka koji je vodila kraljica Elizabeta Druga, na kom se razgovaralo o budućnosti njenog unuka. Za samo nekoliko dana, britanska kraljevska porodica je preotela skoro sve naslovne strane, a svet je izgleda zaboravio i na žestoko najavljivanje brojnih medija na mogućnost izbijanja rata između Sjedinjenih Američkih Država i Irana.

Princ Hari i Megan Foto: Tanjug/AP

Saopštenje vojvode i vojvotkinje od Saseksa objavljeno je u sredu. Očekivano, izazvalo je brojne reakcije, a u medijima i na društvenim mrežama skovana je reč "Megzit" aludirajući na proces izlaska Velike Britanije iz Evropske unije - Bregzit.

Apsolutno svaki britanski list, uključujući i "Fajnenšenal tajms" ovu vest stavio je na naslovnu stranu, a tabloidi su bili posebno kreativni.

Vest je burno odjeknula i u ostatku sveta, pa je na primer nemački "Bild" na naslovnoj strani imao vest o "saopštenju-bombi koja je pala u kraljevsku porodicu".

- Da li će Bakingemska palata da uzvrati? - pita se "Bild".

Bregzit, Velika Britanija, Big Ben, Zastava, London Foto: Tanjug / AP

Bakingemaska palata, kako se čini nakon jučerašnjeg sastanka, neće uzvratiti. Kraljica je u saopštenju navela da se poštuje odluka bračnog para, ali i da se očekuje određeni proces tranzicije.

Ono što je sigurno je da je "Megzit" sa naslovnih strana skinuo Bregzit i njegovo konačno okončanje 31. januara ove godine. 

Referendum o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije održan je još 23. juna 2016. godine, a onda su Britanci više od tri godine prolazili kroz period tranzicije. Ako već znamo koliko ona zna da potraje možemo slobodno da je "Megzit" novi Bregzit.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf.rs/N.Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA