• 4

Pismo Irineja o stanju SPC u Crnoj Gori stiglo do Trampa

On je u pismu pozvao predsednika SAD da kod vlade Crne Gore interveniše da "pod hitno prestanu i odustanu od progonstva koje čine po verskoj osnovi, i od oduzimanja, vekova starih, bogomolja SPC-a u toj zemlji"

  • 4

Episkop istočnoamerički Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej kaže da je pismo koje je uputio predsedniku SAD povodom Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i dešavanja u toj zemlji stiglo do Donalda Trampa.

- Primio sam povratnu informaciju iz Bele kuće da je sadržaj pisma prenet predsedniku Trampu, tako da znam da je došlo do njega - rekao je episkop Irinej za Sputnjik.

On je u pismu pozvao Trampa da kod vlade Crne Gore interveniše da "pod hitno prestanu i odustanu od progonstva koje činie po verskoj osnovi, i od oduzimanja, vekova starih, bogomolja" SPC-a u toj zemlji.

- Želimo privoleti Vašu hitnu pažnju na oštru zloupotrebu verskih sloboda i prava na posed imovine u Republici Crnoj Gori. Nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Zakon o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, došlo je do brutalnog sukoba s miroljubivim hrišćanskim pravoslavnim demonstranatima, koji su samo želeli da zaštite svoje svetinje od nasilnog otimanja - naveo je episkop Irinej u pismu predsedniku SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Mića-još uvek u Metohiji

    Kao da ne postoje Ambasade i Konzulati USA u CG,Srbiji i okruženja i kao da oni nemaju obaveštajne službe u njima.

  • Kkk

    Bas njega "zabole za to!!ÑADJITE MI KATOLIKA KOJI CE DA SE SEKIRA ZA PRAVOSLAVNU CRKVU.!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima