Pismo Irineja o stanju SPC u Crnoj Gori stiglo do Trampa

On je u pismu pozvao predsednika SAD da kod vlade Crne Gore interveniše da "pod hitno prestanu i odustanu od progonstva koje čine po verskoj osnovi, i od oduzimanja, vekova starih, bogomolja SPC-a u toj zemlji"

  • 4
Donald Tramp, obraćanje Foto: Tanjug/AP

Episkop istočnoamerički Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej kaže da je pismo koje je uputio predsedniku SAD povodom Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i dešavanja u toj zemlji stiglo do Donalda Trampa.

- Primio sam povratnu informaciju iz Bele kuće da je sadržaj pisma prenet predsedniku Trampu, tako da znam da je došlo do njega - rekao je episkop Irinej za Sputnjik.

On je u pismu pozvao Trampa da kod vlade Crne Gore interveniše da "pod hitno prestanu i odustanu od progonstva koje činie po verskoj osnovi, i od oduzimanja, vekova starih, bogomolja" SPC-a u toj zemlji.

- Želimo privoleti Vašu hitnu pažnju na oštru zloupotrebu verskih sloboda i prava na posed imovine u Republici Crnoj Gori. Nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Zakon o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, došlo je do brutalnog sukoba s miroljubivim hrišćanskim pravoslavnim demonstranatima, koji su samo želeli da zaštite svoje svetinje od nasilnog otimanja - naveo je episkop Irinej u pismu predsedniku SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kkk

    14. januar 2020 | 12:14

    Bas njega "zabole za to!!ÑADJITE MI KATOLIKA KOJI CE DA SE SEKIRA ZA PRAVOSLAVNU CRKVU.!!!

  • Mića-još uvek u Metohiji

    14. januar 2020 | 19:51

    Kao da ne postoje Ambasade i Konzulati USA u CG,Srbiji i okruženja i kao da oni nemaju obaveštajne službe u njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA