• 1

Nerealna očekivanja: Pompeo želi da se Iran ponaša kao Norveška

Zašto je na hiljade Iračana izašlo na ulice da slavi kada su čuli da je Sulejmani ubijen. Mnogi bi se bez sumnje pridružili slavlju, ali i dalje strahuju od bitangi koje podržava Iran, navodi Pomepo

  • 1

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo kritikovao je Iran na konferenciji na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji, rekavši da je nedavno ubijeni general Kasem Sulejmani ubio 600 Amerikanaca, uporedivši ga po zločinima sa Osamom Bin Ladenom.

- Zašto je na hiljade Iračana izašlo na ulice da slavi kada su čuli da je Sulejmani ubijen. Mnogi bi se bez sumnje pridružili slavlju, ali i dalje strahuju od bitangi koje podržava Iran. Većina tih nasilnika protestovalo je ispred zgrade Ambasade SAD pre nekoliko dana – istakao je Pompeo.

On je dodao da SAD žele da režimu u Teheranu “uskrate resurse koji su im potrebni da šire malignu aktivnost širom sveta” i istakao da su isekli više od 80 odsto zarade Irana na naftu.

- Želimo da se Iran ponašao kao normalna država, da bude kao Norveška, jasno? - kazao je Pompeo.

Pompeo je istakao da je, takođe, kritikovao prisajedinjenje Krima Rusiji, istakavši da se to desilo zbog slabosti SAD, i objasnio da su Amerikanci nastavili da naoružavaju Ukrajinu.

(M. Lj.)

Komentari

  • Novi poredak

    Zašto onda da Iranci ne gađaju američke Ukraince? AMERIKA JE TO, U SVE SE MEŠA. Ko majonez.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima