Novi dokazi protiv Trampa: Otkrivene poruke sa Ukrajincima, Rudi Đulijani napravio ozbiljan problem?

Kako navode lokalni mediji, među dokazima su SMS poruke, kao i ručno pisane note saradnika Trampovog advokata Rudija Đulijana, koji donose nove detalje koji se tiču situacije sa Ukrajinom

  • 1
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Demokrate tvrde da su otkrile nove dokaze koje planiraju da pošalju Senatu u sklopu njihove kampanje da svrgnu Donalda Trampa sa funkcije predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Kako navode lokalni mediji, među dokazima su SMS poruke, kao i ručno pisane note koje potiču od saradnika Trampovog advokata Rudija Đulijana, koji donose nove detalje koji se tiču situacije sa Ukrajinom.

Otkriveni dokumenti pokazuju kako je Lev Parnas navodno pokušao da sredi sastanak između Đulijana i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i da se poveže sa rukovodstvom te zemlje. Dokazi, kako tvrdi CNN, ukazuju na pokušaj Đulijanija da se tadašnja američka ambasadorka u Ukrajini, Mari Jovanovič, protera iz zemlje.

RUDI ĐULIJANI Rudi Đulijani, Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Parnasov advokat lično je doneo telefon klijenta i dostavio ga obaveštajnom komitetu, a među dokumentima je i pismo Đulijanija Zelenskom, u kom je tražio susret sa advokatom ukrajinskog predsednika. U dokumentu stoji da je Đulijani rekao da postupa sa odobrenjem i znanjem Trampa.

Među dokazima koji su obelodanjeni koji dokazuju da je Parnas komunicirao sa saradnicima prvog čoveka Ukrajine, gde je pokušavao da ugovori sastanak Zelenskog i Đulijanija. Takođe, saradnik Trampovog advokata otkrio je sagovornicima “negativne informacije” o nekadašnjem potpredsedniku SAD Džou Bajdenu i njegovom sinu Hanteru.

SMS poruke dokazuju komunikaciju nekadašnjeg Državnog tužioca u Ukrajini generala Jurija Lutsenka, koji je Đulijaniju otkrio nepotvrđenje navode protiv Bajdena.

Glasanje u Predstavničkom domu

Predstavnički dom američkog Kongresa glasaće danas da se rezolucija, koja sadrži formalnu optužnicu protiv Donalda Trampa, prosledi Senatu, čime se otvara put da počne suđenje predsedniku SAD u Gornjem domu Kongresa.Lider republikanske većine u Senatu Mič Mekonel najavio je da bi suđenje moglo da počne u utorak 21. januara, a neki preliminarni koraci mogli bi da se obave do kraja ove nedelje.

Video: Tramp nije hteo ni da pogleda Bila i Hilari Klinton na sahrani Džordža Buša starijeg

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    15. januar 2020 | 14:21

    Кад би се људи више бавили правим проблемима а не сплеткама и ва законским пословима имали би главе одморније и мање загађене ван законским опсесијама.Сплетке и намештаљке другима узимају више времена него време утрошено на праве проблеме .Тај манир се нарочито види код политичара .Они причају само о негативностима својих противника .Зато имамо свугде политичке суноврате .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA