• 0

Putin saopštio na koju funkciju sada ide Medvedev

Medvedev je najavio raspuštanje vlade nedugo nakon što se Putin obratio naciji, a ministri će i dalje biti na pozicijama dok se ne formira novi kabinet

  • 0

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev raspustio je vladu nakon što je predsednik Vladimir Putin predložio izmene ruskog ustava koje bi donele povećanje ovlašćenja parlamenta i vlade. Putin je naveo da će Medvedeva postaviti na mesto zamenika šefa ruskog Saveta bezbednosti.

Objava sa vrha ruske vlasti dočekana je sa šokom u zemlji i šire. Medvedev je, kako pišu ruski mediji, prihvatio novu ulogu, na kojoj će nadgledati pitanja odbrane i bezbednosti.

Ruski Savet bezbednosti je konsultativno telo kojim predsedava sam predsednik. Sastoji se od nekoliko ministara, predstavnika parlamenta i službe za spovođenje zakona, a njegov zadatak je da pomogne šefu države u donošenju najvažnijih odluka o nacionalnoj bezbednosti.

Medvedev je najavio raspuštanje vlade nedugo nakon što se Putin obratio naciji, a ministri će i dalje biti na pozicijama dok se ne formira novi kabinet.

Medvedev je na mestu premijera bio od 2012. godine, a takođe je od 2008. do 2012. bio predsednik.

Video: Putin dočekao Božić u Sankt Peterburgu, a Medvedev u Moskvi

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima