≫ 

Izgleda kao venčanje iz snova: Prelepa venčanica, velika torta, a iza svega se krije užasna sudbina

Lepa venčanica, prelep ambijent, dragi gosti... Ona prilazi oltaru, korača sitnim koracima dok sa velom koji joj prekriva lice prilazi budućem suprugu...

  • 3
Venčanje, svadba Foto: Facebook/Printscreen

Sve je izgledalo kao venčanje nalik onima koje viđamo u holivudskim filmovima, Diznijevim crtaćima ili pak čitamo u najlepšim bajkama.

Lepa venčanica, prelep ambijent, dragi gosti... Ona prilazi oltaru, korača sitnim koracima dok sa velom koji joj prekriva lice i bidermajerom u ruci prilazi budućem suprugu.

A onda je usledio šok!

Pošto je mladoženja podigao veo, kamera otkriva da je mlada ustvari devojčica, dok je njen suprug odrastao muškarac... Video je deo kampanje Unicefa za ukidanje brakova dece sa starijim muškarcima, te su sa ovakvim, na prvi pogled idiličnim videom, pokušali da ukažu na ovaj veliki problem.

Naime, Ujedinjene nacije nadaju se da će ukinuti brakove sa decom do 2030. godine, ali kako sada stoje stvari, male su verovatno da će do toga doći. Prema podacima Unicefa, 12 miliona devojčica se uda svake godine pre navršene 18. godine, a 650 miliona devojčica i žena na svetu udale su se pre nego što su napunile 18 godina.

Jedan od funkcionera pri Unicefu, Nankali Maksud, izjavila je da dokazi navode da brakovi sa decom koja još nisu napunila 18 godina nisu ograničene na određene grupe ili kulturne norme, već na kombinaciju socijalno-kulturnih faktora.

- Ti faktori uključuju siromaštvo, manjak obrazovanja i ekonomskih prilika, društvena očekivanja, diskrimacija žena i devojčica. U većini slučajeva, devojčice se shvataju kao teret za domaćinstvo, te se brak vidi kao idealno rešenje za siromaštvo – kazala je ona.

Video: Evo na šta je Kiju podsetilo nošenje venčanice i da li će se ponovo udati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    16. januar 2020 | 11:30

    Gore od gore....ovo je masakr dece!!!!Stati na put ovome,uvesti najstroze kazne.

  • DARKO 100%

    16. januar 2020 | 11:28

    Kako ce to to objasniti romskoj populaciji gde je to normalna stvar kod njih i tradicionalno se na taj nacin zarucuju

  • ma da..

    16. januar 2020 | 12:50

    nece vama taj video pomoci tim devojcicama u ko zna kakvim ruralnim selendrama na svetu..zalosno ali istina..sve dok se nesto ne poduzme licno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA