• 4

Ovo su ostrva na kojima je Epstajn zlostavljao maloletnice: Jedini spas za njih bilo je - plivanje

Esptajn, koji je izvršio samoubistvo u avgustu prošle godine, dok je čekao suđenje za zločin iz 2005, navodno je krijumčario devojke sve do 2018. godine

  • 4

Milijarder Džefri Epstajn, optužen za seksualno zlostavljanje maloletnica, nekih starih svega 12 godina, te zločine je vršio na svojim privatnim ostrvima koji su u sastavu Devičanskih ostrva, tvrde tamošnji zvaničnici.

Esptajn, koji je izvršio samoubistvo u avgustu prošle godine, dok je čekao suđenje za zločin iz 2005, navodno je krijumčario devojke sve do 2018. godine.

U tužbi se navodi da su tinejdžerke "namamljivane i regrutovane" u njegovom domu na Karibima i tamo terane na seksualne odnose.

Devičanska ostrva Džefri Epstajn

Foto: Tanjug/AP

To piše u prvoj tužbi koju su Devičanska ostrva podnela protiv Epstajna.

U tužbi se traži zaplena Epstajnovog bogatstva (577 miliona dolara), kao i njegova dva ostrva, Mali i Veliki Sent Džejms, prenosi BBC.

Procenjuje se da vrede 86 miliona dolara.

- Epstajn je očigledno koristio Devičanska ostrva i svoju rezidenciju kao način da se sakrije i da ovde proširi svoju aktivnost. Epstajn i ljudi povezani sa njim podvodili su maloletne devojčice na Devičanska ostrva, držali ih tamo zarobljene, seksualno ih zlostavljali, nanoseći im fizičke, psihičke i emocionalne povrede - kaže tužiteljka Denis N. Džordž.

Sve do jula 2017. Epstajn nije dozvoljavao policiji da pristupi ostrvu Mali Sent Džejms za preters u vezi sa njegovim optužbama.

Džefri Epstajn

Foto: Tanjug/AP

Takođe, optužen je da je koristio lažne vize kako bi podvodio žene i devojčice, među kojima su i neki modeli.

U jednom od incidenata, koji se pominju u tužbi, navodi se da je 15-godišnja devojčica pokušala da otpliva sa Epstajnovog ostrva nakon što ju je on naterao na seksualne odnose sa njim i drugim muškarcima.

Kako se navodi, nju je držao zarobljenu, a oduzeo joj je i pasoš.

Epstajn se za stalno boravište registrovao na Devičanskim ostrvima.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mihailović

    A šta bi sa njegovim partnerom Bilom Klintonom u sexu sa maloletnicama...nešto često nestaju snimci ili delovi snimaka sa kamere, agencija sada ima mnogo posla sa kamerama, pre im je bilo mnogo lakše "raditi"...

  • PRC

    Ali one su za uzvrat dobijale diplome prestižnih američkih fakulteta.

  • Leka

    Niko nije tamo bio protiv svoje volje. Ona prošla je rekla da su je roditelji uz njen pristanak poslali da masira. E sad što iznose posle dvadeset god pitanje šta je tu sve istina

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima