• 0

Stiže snažna oluja, ali zemlja ne upija vodu: Nakon požara Australiji prete poplave

Služba za vanredne situacije države Viktorija objavila je na Fejsbuku nekoliko slika na kojima se vidi šteta od oluje, uključujući rupu duboku četiri metra koja se otvorila pored puta

  • 0

Snažne oluje sa grmljavinom i jakom kišom, a ponegde i gradom pogodile su pojedine regione Australije koja se više meseci bori sa požarima koji su potpuno opustošili pojedine delove te zemlje.

Iako bi oluje mogle doneti toliko potrebnu pomoć vatrogascima koji se bore protiv nekih od najgorih požara u istoriji Australije, meteorolozi kažu da još uvek nije sigurno da će kiša pasti tamo gde je najpotrebnija i da li će je biti dovoljno.

Do sada nije bilo dovoljno kiše da ugasi požare, navodi CNN i prenosi zabrinutost žvaničnika da bi obilna kiša mogla da dovede do poplava jer voda bukvalno klizi sa sasušene zemlje.

Takođe, požari su uništili i veliki deo vegetacije koja bi mogla da apsorbuje padavine.

Služba za vanredne situacije države Viktoria objavila je na Fejsbuku nekoliko slika na kojima se vidi šteta od oluje, uključujući rupu duboku četiri metra koja se otvorila pored puta.

U delovima Melburna palo je čak 77 milimetara kiše, uzrokujući poplavu i određenu štetu, saopštile su lokalne vlasti.

Vatrogasna služba Novog Južnog Velsa saopštila je na Tviteru da “iako ova kiša neće ugasiti sve požare, sigurno pomaže njihovom obuzdavanju”.

CNN-a izvestila je da kiša nije pala u svim delovima koji su zahvaćeni požarima, ali i da je u Novom Južnom Velsu više od 10.000 kuća i firmi ostalo bez struje zbog nevremena.

Video: Vatra u Australiji guta sve pred sobom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima