Da li je ovo razlog ostavke premijera Ukrajine: Isplivao snimak na kom kritikuje predsednika

Kontroverzni audio snimak pojavio se u sredu uveče na društvenim mrežama. Hončaruk (35) je navodno govorio o nacionalnom budžetu sa drugim ministrima i predstavnicima finansija

  • 2
Oleksej Hončaruk Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski premijer Oleksij Hončaruk ponudio je svoju ostavku predsedniku nakon što je isplivao audio-snimak na kom se čuje kako on navodno kritikuje šefa države Volodimira Zelenskog.

Na tom snimku čuje se glas koji liči na Hončarukov, ali još nije zvanično potvrđeno da to zaista jeste on. Na snimku se čuje kako za Zelenskog kaže da ima primitivno znanje o ekonomiji, prenosi BBC.

Hončaruk je navodno i sam priznao da ni on nije dobar u ekonomiji.

Da podsetimo, Zelenski, inače TV komičar, izabran je za predsednika u aprilu.

Kontroverzni audio-snimak pojavio se u sredu uveče na društvenim mrežama. Hončaruk (35) je navodno govorio o nacionalnom budžetu sa drugim ministrima i predstavnicima finansija.

Hončaruk je potom na društvenim mrežama rekao da je snimak urađen iz nekoliko fragmenata vladinih sastanaka kako bi se stvorio lažni utisak kako on ne poštuje predsednika.

Kabinet Volodimira Zelenskog potvrdio je da je primio pismo ostavke, ali da tek treba da vidi da li će ona da bude i prihvaćena.

Hončaruk je na Fejsbuku napisao da je Zelenski za njega "primer iskrenosti", ali da nudi svoju ostavku kako bi se uklonile sve sumnje o "poštovanju i poverenju u predsednika".

- On je čovek u koga su Ukrajinci izrazili neviđeno poverenje. Ima oravo da proceni efikasnost svakog člana svog tima - napisao je on.

Video: Novi predsednik Ukrajine položio zakletvu i odmah uveo ogromne promene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA