Otac koji je držao decu u zatočeništvu tukao ih kako bi ih oslobodio "zlih duhova" i terao na seks

Kazna je podrazumela prebijanje, ponekad štapovima ili nekim drugim predmetima, povlačenje za kosu, sedenje satima na hladnim pločicama

  • 0
Ruinerwold, selo u Holandiji Foto: Profimedia/Wilbert Bijzitter/AFP

Otac iz Holandije, koji je držao šestoro dece u zatočeništvu na jednoj farmi skoro 10 godina, tukao ih je kako bi ih oslobodio "zlih duhova", rekli su tužioci na suđenju. Neka deca su priznala da su bila primorana da imaju seksualne odnose sa njim.

Gerit Jan van Dorsten (67) podvrgavao je svoju decu veoma ozbiljnoj fizičkoj kazni kada je mislio da su "nečisti".

Jednom detetu bile su vezane ruke i noge, dok je drugo bilo primorano da provede celo leto u kućici za pse na imanju izolovane farme u Holandiji.

John Eagles, Gerrit Jan van Dorsten, Foto: John Eagles

- Sva deca su govorila o ozbiljnoj psihičkoj kazni kojoj su bila podvrgnuta svaki put kada bi otac pomislio da su ih zaposeli "zli duhovi". To se događalo od veoma ranog uzrasta, kada su imali četiri ili pet godina - rekli su tužioci.

Prema rečima tužilaca, kazna je podrazumela prebijanje, ponekad štapovima ili nekim drugim predmetima, povlačenje za kosu, sedenje na hladnim pločicama satima. Nekad su bili gušeni do tačke da izgube svest.

Najmlađih šestoro od devetoro dece živeli su u izolaciji od rođenja, držani su u kući i morali su da budu tihi kako niko ne bi primetio da postoje, prenose mediji.

Otac Gerit Jan van Dorsten doživeo je moždani udar i ne može da govori, a nije bio ni na pretresnom ročištu.

Otac se tereti za nezakonito zatvaranje, zlostavljanje dece, pranje novca i seksualno zlostavljanje.

Kuća Holandija Foto: Tanjug/AP

On je optužen i zbog toga što je rekao deci da je smrt njihove majke 2004. godine zapravo njihova krivica, jer su imali kontakt sa spoljnim svetom.

Deca su na izolovanoj farmi držana od 2007. do prošle godine, otac im je uskraćivao hranu, piće i lečenje, a neka starija deca rekla su da su bila primorana da vrše seksualne radnje na njemu.

Sva deca sada imaju više od 18 godina. Oni za sada nisu javno govorili, ali su dali izjave holandskim režiserima.

Četvoro najstarijih - troje koji su napustili porodicu pre nego što je otac zatvorio njihovu braću i sestre i mladić koji je pobegao sa farme - reklo je da podržava krivično gonjenje oca, dok je petoro mlađe dece reklo da ne podržava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA