• 7

Raste broj mrtvih posle zemljotresa u Turskoj: Poginulo 14 osoba, više od 300 povređeno

Pojedine zgrade potpuno su se urušile

  • 7

Snažan zemljotres od 6,8 stepeni po Rihteru, koji je pogodio večeras istočnu Tursku, odneo je najmanje 14 života, a preko 300 osoba je povređeno.

Jak zemljotres uzrokovao je istovremeno rušenje nekoliko zgrada.

Epicentar potresa bio je u okrugu Sivridže u istočnoj provinciji Elazig, saopštila je vladina agencija za upravljanje katastrofama i kriznim situacijama.

- Bilo je vrlo zastrašujuće, nameštaj je pao na nas. Bežali smo napolje - rekla je za AFP 47-godišnja Melahat Čan, koja živi u gradu Elazigu.

Dodala je da će iduće dane provesti na selu, izvan grada.

- Nadamo se da nećemo imati više žrtava - kazao je za turske medije ministar unutrašnjih poslova, Sulejman Sojlu.

Stanovnici Turske, iz ugrožene oblati, svedočili su da je potres trajao dugo, mnogi od njih napustili su svoje domove, ali pričaju da su jeva uspevali da koračaju dok se zemlja tresla.

(Telegraf.rs/CNN)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailo

    "Prepodobna Carice moja, Presveta nado moja, utočište sirotih, zaštitnice putnika, pomoćnice onima koji su u bedi i zaštiti onih koje zlostavljaju. Vidi moju nevolju, vidi moju muku. Sa svih strana sam opkoljen iskušenjem, a nema nikog da me brani, Ti mi sama pomogni jer sam nemoćan. Nahrani me kao stranca, uputa me kao zabludelog, izleči me i spasi kao beznadežnog. Nemam druge pomoći ni druge zaštite, ni utehe osim Tebe, o, Majko svih nevoljnih i opterećenih. Stoga, pogledaj na mene grešnog i potištenog, zakrili me Presvetim pokrovom svojim da bih se izbavio od zala koja su me opkolila i ja ću uvek slaviti preslavno ime Tvoje. Amin!

  • .

    Katastrofa...Daj boze sto manje zrtava...!

  • Ana

    Molitva u velikim stradanjima i mukama Pravedni, dugotrepeljivi i mnogomilostivi Bože, Ti si iz ljubavi dopustio ova moja stradanja. Ti nas ranjavaš, ali i lečiš rane, Ti nas obaraš i Ti nas podižeš; Ti kažnjavaš svoja čeda, ali ih smrti ne predaješ. Oče nebesni, kao primer trpljenja dao si nam Sina Tvoga ljubljenoga, da svi sledimo Njegov primer. Ukrepi me da idem za Njim, po ovome putu tuge i da uziđem u Carstvo nebesno. He dopusti da iskušenja istrgnu reč Tvoju iz moga srca, da oslabe moju veru i da utuše moju molitvu, da izazovu netrpeljivost i da me navedu na roptanje i negodovanje protiv Tebe. Nemoj me opteretiti sa prevelikim staradanjima. Opomeni se da sam prah i pepeo. Ukrepi moje raslabljene ruke, i osnaži moja uzdrhtala kolena. Tvoja volja je da stradam i da budem ožalošćen, ali Ti mi daruj trpljenje i ukrepi me da pobedim zlo. Pretvori moju tugu u radost, moja stradanja ovenčaj čašću, a moje poniženje sa slavom; Jer Ti si jedini istinito ukrepljenje i sila raslabljenih, Ti si pristanište vitlanih burom, i Tebi slavu uznosim kroza sve vekove. Amin.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima