Pogledajte kako teče izgradnja bolnice u Vuhanu za koju kažu da je potrebno samo nekoliko dana

Kina je najavila da će izgraditi još jednu bolnicu koja bi trebalo da bude gotova za dve nedelje

  • 11

Grad Vuhan, žarište novog virusa, ubrzano gradi bolnicu sa 1.000 kreveta za lečenje pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojeg je dosad umrla 41 osoba, a obolelo više od 1.200 ljudi.

Bolnica je počela da se gradi u petak, 24. januara a trebalo bi da bude završena za 6 dana, navodi Bussiness Insider.

Na snimku sa mesta gde je bolnica počela da se gradi, vidi se veliki broj kamiona i bagera koji postavljaju temelje za novu zdravstvenu ustanovu koja će primati pacijente obolele od smrtonosnog virusa.

Podsetimo, koronavirus, koji izaziva bronhitis i upalu pluća, proširio se iz Vuhana na druge kineske gradove, ali i na 11 drugih država širom sveta.

Dosad je od ovog virusa u Kini preminula 41 osoba, a prema podacima Kineske nacionalne zdravstvene komisije broj obolelih od ovog virusa porastao na 1.287.

Kina je najavila da će izgraditi i drugu bolnicu za obolele od koronavirusa. Kapacitet bi trebalo da bude 1.300 kreveta, a izgradnja je već počela. Trebalo bi da bude gotova za dve nedelje, piše Gardijan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BATA

    25. januar 2020 | 16:39

    JAKA I VELIKA ZEMLJA JAKA EKONOMIJA ...PUNO LJUDI ..STA GOD DA NAPRAVE MORA BITI 10.000 KVADRATA ..IMATI VODU STRUJU LEKARSKE SOBE ..PODOVE ...ISTRUMENTE ...KO NIJE BIO U KINI NIJE VIDEO 21 VEK ...DALEKO SU OD AMERIKE I EVROPE .NEKA IH SRECA PRATI

  • Kv

    25. januar 2020 | 16:33

    U Kraljevu godinu dana renovirali nadvoznjak.

  • febo

    25. januar 2020 | 15:22

    A kod nas ,ne mogu da izgrade(nasi)za par godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA