Vašington post odustao od suspenzije: Novinarka ima pravo da tvituje o Kobiju i silovanju

Uprava Vašington Posta odustala od suspenzije novinarke koja je na svom Tviter profilu na dan pogibije legendarnog košarkaša Kobija Brajanta postovala članak o slučaju silovanja za koje je bio optužen

  • 1
Kobi Brajant Printscreen: Twitter/@espn

Novinari uglednog Vašington Posta, njih oko 300 stotine stalo je na stranu novinarke koja je suspendovana jer je na svom Tviter profilu na dan pogibije legendarnog košarkaša Kobija Brajanta postovala članak o slučaju silovanja za koje je bio optužen. Nakon toga uprava je donela odluku da je vrati na posao.

Reportertka Felisija Sonmez, koju su čelni ljudi ugledne novinske kuće suspendovali jer je nakon smrti Kobija Brajanta podelila članak portala "Daily Beast" iz 2016. o optužbama za silovanje protiv košarkaša, vraćena je na posao, potvrdio je u sredu jedan od urednika te medijske kuće.

- Proveli smo internu istragu i zaključili da je moment bio pogrešan, ali da ona nije narušila naša pravila vezana uz društvene mreže - rekao je Trejsi Grant, jedan od urednika Vašington posta.

Kobi Brajant  Kobe Bryant Foto: Tanjug/AP

Isti taj urednik još u ponedeljak je rekao da je Sonmez "svojim tvitom i lošom procenom minirala rad svojih kolega" koji su izveštavali o nesreći u kojoj je nastradao Brajant. Reporterka je odmah potom suspendovana, a u službenom i-mejlu izvršni urednik Posta Marti Baron je naveo da je "potpuno pogrešno procenila".

U međuvremenu, za samo 24sata više od 300 novinara ovog uglednog lista potpisalo je peticiju kojom osuđuje potez uprave i traži da reporterka bude vraćena na posao. Suočeni s mogućnošću štrajka, u upravi Posta odlučili su da ukinu suspenziju i vrate reporterku natrag na posao.

Pronađeno svih devet tela

Pretraga mesta pada helikoptera u kojem je bio Kobi Brajant, njegova kćerka Đijanina, i još sedmoro ljudi, privodi se kraju, pošto je stigla potvrda da je izvučeno još šest tela sa zgarišta od ukupno devet koliko se nalazilo na letu kobnog dana.

Podsetimo, dan ranije, zvaničnici okruga Kalabasas u kom je došlo do stravične nesreće, obavestili su javnost da su izvučena tri tela.

- Istražitelji aktivno rade na identifikaciji tela pronađenih na mestu pada helikoptera. U toku je obdukcija tela žrtava - potvrdili su zvaničnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    29. januar 2020 | 23:09

    Koliki kreten zena treba da bude da to objavi na dan kad je poginuo. Eto uspjela je da se i o njoj napise nesto. Nadam se da je svjesna toga da ce je taj clanak obeljeziti (negativno) za cio zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA