≫ 

Prvi Srbin oboleo od koronavirusa: Sredovečni muškarac u karantinu u Indiji, u bolnici i majka i sin

Sredovečni državljanin Srbije ima simptome virusa

  • 23
Prvi Srbin zarazen od Koronavirusa

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Srpski državljanin stavljen je u karantin u utorak u Goi u Indiji, zbog sumnje da je zaražen koronavirusom. Neimenovani Srbin, za kojeg je samo navedeno da je muškarac srednjih godina, nedavno je u Indiju doputovao iz Kine, javlja agencija IANS.

On je u Indiju stigao prošle nedelje, a kako navode indijski mediji, u Kini je boravio u gradu koji se nalazi na 750 kilometara od Vuhana, koji je epicentar epidemije opasnog virusa.

- Pokazuje simptome koronavirusa, poput suvog i bolnog grla. On je bio u kineskom gradu koji je udaljen oko 750 kilometara od Vuhana, i pratimo njegovo stanje. Uzeti su svi neophodni uzorci za analizu - saopštili su indijski zvaničnici.

Izvori iz tamošnjeg Ministarstva zdravlja su saopštili da su do informacija o putovanju srpskog državljanina u Kinu dobili na osnovu podataka prikupljenih iz centralnog odeljenja za imigraciju, koji vodi evidenciju o međunarodnim dolascima u zemlju, piše "The Indian Express".

- Srpski državljanin je stigao u Gou preko Delhija. On je dođao na Kankonu (plažu na jugu države Goa). Centralna vlada nas je obavestila o njegovom dolasku, a kako je pokazivao simptome virusa, odmah je stavljen u karantin - rekao je Višvajit Rane, ministar zdravlja države Goa.

U karantinu još dve osobe

 

Kako javljaju indijski mediji, u Madja Pradešu u karantinu su dve osobe, student medicine koji je nedavno doputovao iz Vuhana i njegova majka. Oni su hospitalizovani u državnoj bolnici u Ujanu u ponedeljak zbog sumnje da su oboleli od koronavirusa.

Podsetimo, do sada je od opasnog koronavirusa stradalo više od 130 osoba, a zaraženo je oko 6.000 ljudi.

U poslednja 24 sata registrovana su i tri nova slučaja u Nemačkoj, čime je broj zaraženih porastao na 8, a prvi slučajevi zabeležen je i u Ujedinjim Arapskim Emiratima.

Video: 2 simptoma koja mogu ukazati na to da ste oboleli od koronavirusa, a ne od sezonskog gripa

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    29. januar 2020 | 11:40

    U Indiju zarazen dosao iz Vuhana, a turisti iz Vuhana trenutno borave i setkaju po Srbiji. Bravo, bravo, bravo!

  • Zex

    29. januar 2020 | 12:42

    Turisti nam dolaze da prenesu virus, to je placeno i sve se zna. A nasi prihvataju turiste pa i hkeba i soli da im daju za docek umesto da kazu ne moze odande niko da udje u zemlju. Pu, za saku eura koje ce da ostave, rizikuju da zaraze gradjane

  • lara

    29. januar 2020 | 11:58

    Nas Srbe svako zlo spopane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA