≫ 

Izrael i Palestina se opet "dobacuju" raketama: Vazdužni udari na Pojas Gaze

Tenzije su povišene nakon objavljivanja američkog mirovnog plana za Bliski istok koji su Izraelci pozdravili, a Palestinci odbili

  • 0
Pojas Gaze izraelski napad Izrael Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska saopštila je da je pokrenula vazdušne udare "širokih razmera" na vojne mete u Pojasu Gaze pošto su palestinski ekstremisti ispalili tri rakete na Izrael, od kojih su dve presretnute.

Nema izveštaja o žrtvama, niti o šteti od razmene vatre noćas do koje dolazi usred povišenih tenzija nakon objavljivanja američkog mirovnog plana za Bliski istok koji su Izraelci pozdravili, a Palestinci odbili.

Plan predviđa izraelsku aneksiju svih jevrejskih naselja u dolini Jordana, a Palestincima se nudi samouprava u Gazi, delovima Zapadne obale i nekim slabo naseljenim oblastima Izraela u zamenu za ispunjavanje duge liste uslova.

U odgovoru na predlog palestinski ekstremistički pokret Hamas je najavio da su "sve opcije otvorene", ali je malo verovatno da želi rat sa Izraelom, navodi AP.

VIDEO: Stravični snimci raketiranja, Pojas Gaze u plamenu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA