≫ 

Bili smo u Vuhanu, ali pre nego što je izbio virus: Pogledajte kakvo sve meso prodaju u supermarketu

U tom supermarketu moguće je videti još žive krabe, zmije, žabe i raznorazne vrste riba

  • 55

Riblja pijaca u Vuhanu u Kini smatra se epicentrom koronavirusa koji hara svetom. Reporter Telegrafa imao je priliku da poseti jedan tamošnji supermarket u septembru, u vreme svetskog prvenstva u košarci, a u njemu se mogu naći naći žabe, zmije, kornjače i još mnogo toga.

U tom supermarketu moguće je videti još žive krabe, zmije, žabe i raznorazne vrste riba.

I dok je situacija u marketu prilično uredna, pijaca u Vuhanu odakle je koronavirus navodno krenuo, donosi mnogo drugačiju sliku. Naime, tamo se prodaje i meso pacova, slepih miševa, zečeva, koala i kengura, a prodavci životinje ponekad ubijaju pred kupcima.

Na društvenim mrežama se proširio snimak koji navodno pokazuje situaciju na pijaci, ali je u pitanju lažna informacija pošto je reč o tržnici u Indoneziji.

Da podsetimo, od koronavirusa umrlo je 213 ljudi, a zaraženo je više od 9.000. Svetska zdravstvena organizacija proglasila je sinoć globalnu vanrednu situaciju.

Video: SZO proglasio globalnu vanrednu situaciju zbog koronavirusa

(D. S. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Macak

    31. januar 2020 | 12:42

    Od kad postoje oni to jedu, nebi ih ni bilo da je nesto toliko lose, a kamoli najbrojniji narod na svetu

  • Ilija

    31. januar 2020 | 12:36

    Kinezi ovu hranu ne jedu od juce vec vekovima i vekovima i preziveli su bez priblema do sad !Kako sad da se pojavi ivaj virus u doba savremene medicine?

  • Micko

    31. januar 2020 | 12:18

    Svake godine se pravi drama sa tim virusima misja groznica,pa pticiji grip,pa kravlje ludilo,pa svinjska kuga,pa sad ovaj korona verovatno sam neki ispustio u Kini od milijardu ipo ljudi umrlo 200 na nivou statisticke greske verujem da ih je vise umrlo od kijavice 😂,sve ima svoje zasto i zbog cega se sve to radi kako se radi,i ovo je biznis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA