≫ 

Vojni pilot 19 godina leteo sa Kobijevim dresom: Trebalo je da upozna Brajanta, a onda je on poginuo

Na najvažnijim ili opasnim letovima, nisam želeo da letim bez tog dresa, nosio sam ga na Severnom polu, po Bliskom Istoku i onda kada je F-15 C prvi put poleteo iz Ukrajine

  • 3

Vojni pilot, Džonatan Burd napisao je na svom Fejsbuk nalogu emotivan status, kojim se na veličanstven način oprostio od nastradale košarkaške legende Kobija Brajanta, kojeg je celog života želeo da upozna i bio je na korak od toga da ostvari svoj san.

Naime, on je u svojoj objavi opisao šta je za njega značio Kobijev dres sa brojem 8 i gde ga je sve nosio.

Njegov status prenosimo vam u celosti:

"Ovo što se dogodilo boli. Znam da je Kobi bio sportska super-zvezda koja je uticala na milione. Mi se nismo ni upoznali, ali on je moj heroj od koledža.

Celo detinjstvo sam bio navijač Lejkersa, ali sam živeo u inostranstvu i nikad nisam mogao da gledam utakmice. Kada sam konačno otišao na Akademiju vazduhoplovstva i mogao da gledam utakmice Lejkersa, Kobi se pridružio timu. Mi smo iste godine započeli naša putovanja ka uspehu. Odmah sam bio veliki fan Kobija. Imao je isti duh koji sam video kod Majkla Džordana, još kao dete.

Tokom obuke za pilota, Lejkersi su igrali protiv Kingsa u plejofu. Svaku utakmicu Kobi je nosio moj omiljeni dres sa brojem i Lejkersi su osvojili seriju pa onda prvenstvo. Kada sam otišao na prvu vožnju, bio sam nervozan i odlučio sam da letim sa dresom #8 ispod mog odela za letenje, zbog dobre karme, pošto je on u njemu osvojio prvenstvo. A kako su piloti sujeverni, sa tim dresom leteo sam skoro 19 godina. Na najvažnijim ili opasnim letovima, nisam želeo da letim bez tog dresa, sa njim sam preleteo ceo svet.

Nosio sam ga na Severnom polu, tokom istorijskog presretanja aviona, koje nikad nije bio viđeno u istoriji vazduhoplovstva. Nosio sam ga na letovima po Bliskom Istoku i onda kada F-15 C prvi put poleteo iz Ukrajine.

Kobi Brajant  Kobe Bryant Foto: Tanjug/AP

Ustvari, tokom mog prvog zadatka sa letelicom F-15, pojavio sam se u eskadrili sa dresom koji je vireo malo ispod moje opreme. Moj komandant eskadrile, koji je tad bio pijan je to video i nasilno ga pocepao, ne znajući šta mi znači. Bio sam razočaran i besan, a kao sujeverni pilot, mislio sam da to nije dobar znak. Kasnije su mi starije kolege pročitale pravilnik prema kom to nije dozvoljeno. Nakon pijane noći ustao sam i otišao da nađem novi identičan dres #8. Tada je odjednom neko ostavio novi dres sa brojem 8 ispred vrata mog doma, do danas nisam saznao ko je to bio, ali niko ga od tad nije ni prstom takao.

Odveo sam sina na utakmicu Kobija u Staplesu 2013. gde je bio pobednik utakmice. Moj sin i ja smo gledali Kobija sa suzama u očima tokom njegove poslednje utakmice, 60 bodova "mambe za ispis".

Kobi Brajant  Kobe Bryant Foto: Tanjug/AP

2016. godine otišao sam na utakmicu Lejkersa i upoznao porodicu Buš, koja je bila dobar prijatelj sa Kobijem. Pokazao sam im sliku kako letim sa dresom #8, a oni su je poslali Kobiju (upisan im je bio u telefonu kao "Mamba"). Kobi je odgovorio: "O tome ti je*eno pričam!"

Radovao sam se što ću provozati Kobija u svom F-15. Konačno smo ostvarili kontakt i to je bila poslednja stvar kojoj sam se radovao u ovoj mojoj karijeri. Ali onda se ovo desilo.

Krivo mi je što ga bar nisam upoznao, da mu kažem sve ovo, i da mu pokažem slike, popijemo pivo i da pričamo tome kako smo prokleto dobri u tome što radimo.

Ali umesto toga ću samo reći, hvala za uspomene sa dresom #8. Obojica smo imali prepreke, ali smo se izdigli iznad njih. Uvek ćeš mi biti inspiracija. Počivaj u miru.", stoji u potresnom statusu.

Video: Mađioničar sklopio lik Kobija Brajanta od rubikovih kocki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA