≫ 

Sleteo avion sa državljanima 30 zemalja iz Vuhana u Francusku: Među njima i četvoro Srba

Oni će boraviti u karantinu ili u letovalištu Keri-le-Rue na jugu Francuske ili vatrogasnom trenažnom centru kod Eo-En-Provens

  • 0
Koronavirus kina Foto: Tanjug/AP

Avion sa 250 francuskih i drugih evropskih državljana koji su evakuisani iz kineskog grada Vuhan sleteo je danas u vojnu bazu u Istr na jugu Francuske, objavili je televizija BFM.

Oko 65 francuskih državljana biće u karantinu ili u letovalištu Keri-le-Rue na jugu Francuske ili vatrogasnom trenažnom centru kod Eo-En-Provens, rekao je državni sekretar za dečiju zaštitu Adrijen Take novinarima.

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan rekao da su avionom prevezeni državljani 30 zemalja. On je dodao da oni koji nisu francuski državljani otputovati u svoje zemlje, dodao je on, prenosi Rojters.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Srbija Ivica Dačić naveo da je reč o četiri državljanina Srbije i da je sve dogovoreno s Francuskom.

- Važno je reči sledeće: oni su prošli sve zdrastvene analize pred ulazak u avion i oni nemaju korona virus, ali u okviru preventivnih mera predviđen je karantin. Oni bi tamo trebalo da budu u karantinu 14 dana ili da ih mi preuzmemo, pa da ovde bude karantin, ali uglavnom su se evropske zemlje odlučile da se oni zadrže tamo i to su najnovije ekskluzivne vesti - rekao je Dačić.

Video: Neverovatan snimak izgradnje bolnice u Vuhanu za samo šest dana: Čeka 1.000 pacijenata

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA