≫ 

Najstariji francuski gradonačelnik u 97. godini u trci za mandat: Ima još stvari koje bih da uradim

Marsel Bertom dužnost gradonačelnika gradića Sent Serin obavlja od 1971.

  • 0
Marcel Berthome Foto: Profimedia/AFP

Najstariji gradonačelnik u Francuskoj, koji ima 97 godina, najavio je da će zatražiti novi mandat na izborima u martu, objavio je francuski TV kanal FranceInfo.

- Još ima stvari koje moram da uradim - kazao je u izjavi za ovaj TV kanal Marsel Bertom, gradonačelnik gradića Sent Serin, koji tu dužnost obavlja od 1971. godine.

On je dodao da je pred njim još novih izazova koje treba da preuzme.

Bertom je 2014. izabran na gradonačelničku dužnost bez protivkandidata, ostavši na čelnoj poziciji u gradiću koji se nalazi blizu Bordoa i ima 3.160 stanovnika.

Ali na lokalnim izborima u martu dvojica pripadnika njegovog levog političkog krila planiraju da se kandiduju protiv njega, preneo je FranceInfo. Sadašnji gradonačelnik s indignacijom odbija bilo kakvu mogućnost da njegove godine mogu biti jezičak na vagi za drugu stranu.

- Možete biti izvanredan čovek sa 98 godina, a ima drugih koji mogu biti budale s 20 - tvrdi vremešni gradonačelnik.

Lokalni izbori u Francuskoj održaće se 15. i 22. marta. Stranka centra predsednika Emanuela Makrona nada se da će ostvariti uspeh na lokalnim izborima prvi put nakon osnivanja 2016. godine, ali se čini da joj to neće poći za rukom, posebno u većim gradovima.

Video: Najstariji vozač u Srbiji ima 93 godine i vozi mečku

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA