≫ 

Predsednik Ekvadora rekao da žene prijavljuju samo ružne muškarce za uznemiravanje, javnost je besna

Posle nekoliko dana usledilo je njegovo izvinjenje na društvenim mrežama, a Moreno je rekao da mu je žao zbog načina na koji je njegov komentar interpretiran

  • 3

Predsednik Ekvadora Lenjin Moreno (66) izazvao je kontroverzu prošle nedelje, kada je rekao da žene prijavljuju uznemiravanje koje dolazi samo "od ružnih osoba".

Moreno je tokom susreta sa investitorima 31. januara rekao da su muškarci "stalno izloženi opasnosti da budu optuženi za uznemiravanje", piše CNN.

- Video sam da žene često govore o uznemiravanju i dobro je što to rade. Ali ponekad ciljaju samo one koji su ružni. Ako je osoba atraktivna, na osnovu kanona društva, žene to nužno ne smatraju uznemiravanjem - dodao je Moreno i dobio aplauze od strane publike, u kojoj je bilo najviše muškaraca.

Posle nekoliko dana usledilo je njegovo izvinjenje na društvenim mrežama, a Moreno je rekao da mu je žao zbog načina na koji je njegov komentar interpretiran.

- U mom komentaru o uznemiravanju nisam hteo da minimalizujem tako ozbiljan problem kao što su nasilje ili zlostavljanje. Izvinjavam se ako je tako zvučalo. Protiv sam nasilja nad ženama u bilo kojem obliku - napisao je predsednik Ekvadora.

Međutim, njegova izjava je već postala viralna i izazvala lavinu negativnih komentara.

Reagovao je i savet za zaštitu prava, koji je osudio Morenov komentar kao "šalu" o seksualnom uznemiravanju.

U istraživanju u kojem je učestvovalo više od 20.000 domaćinstava prošle godine, Nacionalni institut za statistiku i popis Ekvadora utvrdio je da je više od 32 posto žena reklo da su žrtve nekog oblika seksualnog nasilja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    4. februar 2020 | 17:04

    Nista nije slagao...kada lovator mlati je pedeset nijansi sive a kada nas Milojko raspali onda je nasilje ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA