Skandal u Francuskoj: Trener klizačica optužen za silovanje, sve je priznao

Istraga je pokrenuta nakon što je bivša francuska višestruka prvakinja Sara Abitbol objavila knjigu u kojoj tvrdi da ju je Bejer više puta silovao od 1990. do 1992. godine kada je bila tinejdžerka

  • 0
Klizačica Printscreen/Youtube/Sk8FraSch

Francusko tužilaštvo otvorilo je istragu protiv bivšeg trenera umetničkog klizanja Žilesa Bejera (62) zbog navodnog silovanja i seksualnih napada na maloletnice.

Istraga je pokrenuta nakon što je bivša francuska višestruka prvakinja Sara Abitbol objavila knjigu u kojoj tvrdi da ju je Bejer više puta silovao od 1990. do 1992. godine kada je bila tinejdžerka.

- Bila sam ranjiva, a ti si to iskoristio. I danas, čim izađem iz kuće, bojim se. Mrzim odlazak na mesta koja ne znam. Nepoznato je nužno sinonim za opasnost. Ne mogu da putujem sama. Vožnja automobila bez nekoga pored mene je dugo bila nemoguća, a letenje je mučenje - napisala je desetostruka francuska prvakinja koja koja je u paru sa Stefaneom Bernadisom osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2000. godine.

Bejer je prošle nedelje priznao da je imao "intimne" i "neprimerene" odnose s Abitbol nakon čega je dobio otkaz u klubu Les Fransis Volants.

Tužitelj Remi Hejc rekao je u izjavi da će preliminarna istraga identifikovati i druge žrtve koje su mogle da pretrpe slična dela.

Francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu je u ponedeljak zatražila ostavku predsednika Francuskog klizačkog saveza, koji je u vreme navodnih silovanja već vodio savez.

L'Equipe je objavio da je francusko ministarstvo sporta 2001. raskinulo savetnički ugovor s Bejerom nakon izveštaja u kojem su otkrivena ozbiljna dela počinjena nad mladim klizačima. Uprkos otkazu, Bejer je nastavio svoj posao u Les Francais Volants i odslužio nekoliko mandata u Francuskom klizačkom savezu do 2018. godine.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA