≫ 

Pasoška kontrola i merenje temperature: Ako u Mađarsku krenete bolesni, ostajete u izolaciji

Kontrola se vrši na aerodromu i još šest kopnenih prelaza

  • 2
Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Mađarska policija i nacionalna zdravstvena služba zbog koronavirusa pregledaju putnike koji ulaze u Mađarsku na šest najvećih graničnih prelaza u zemlji, rekao je danas glasnogovornik policije Kristof Gal.

Gal je na konferenciji za novinare održanoj na graničnom prelazu Tompa rekao da se pregledaju putnici na prelazima Letenie, Udvar, Artand, Csanadpalota, Roske i Tompa, što su i ujedno i ulazi u šengensko područje.

Iskustvo pokazuje da većina autobusa koji kineske turiste prevoze u Mađarsku prelazi upravo na tim prelazima, rekao je Gal.

Putnicima se meri temperatura i oni s povišenom ostaju u izolaciji te se, ako je potrebno, šalju u bolnice koje imaju kapacitete za njihov prijem, kazao je.

Policija je dobila zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva na svim prelazima.

Na budimpeštanskom aerodromu meri se temperatura svim putnicima koji dolaze iz Kine, dodao je Gal.

(Telegraf.rs/HINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kom

    4. februar 2020 | 18:52

    Znači ti Mađari su show... pa i ovako glume višu rasu... čekaš 45 min a dva auta treba da pregledaju... sad još i ovo... Samo mogu da poručim onima koji idu tamo po sir i salamu, da sram treba da ih bude, jer nas oni smatraju nižom klasom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA