≫ 

Otkazano suđenje protiv 2 sestre u slučaju vudu magije: Vezale i zapalile dete da ga oslobode demona

- U ovom trenutku, bez svedočenja dece, nema osnova da se suđenje u ovom slučaju održi u dobroj veri - navodi se u obrazloženju tužilaštva

  • 1

Okružno tužilaštvo u američkom gradu Plimutu odustalo je od optužbi protiv dve žene iz Masačusetsa, koje su bile optužene da su pretile i povredile dvoje dece u vudu ritualu.

Suđenje sestrama Rašel Iler (42) i Pegi La Bosier (53) trebalo je da bude održano u ponedeljak pod optužbama, među kojima su napad i nanošenje telesnih povreda jednom detetu, ali je kancelarija okružnog tužioca povukla tužbu, zato što deca nisu bila u mogućnosti da svedoče, prenosi AP.

- U ovom trenutku, bez svedočenja dece, nema osnova da se suđenje u ovom slučaju održi u dobroj veri - navodi se u obrazloženju tužilaštva.

Dodaje se da optužnica može ponovo da bude pokrenuta ako se promene okolnosti ili ako budu pronađeni dodatni dokazi.

Žene iz mesta Bridžvoter uhapšene su u januaru 2018. godine pod optužbom da su u okviru vudu rituala vezale i zapalile petogodišnju devojčicu kako bi je "oslobodile demona".

Bratu devojčice pretile odsecanjem glave mačetom

 

Kako su navele vlasti, Lao Bosijer je i pretila osmogodišnjem bratu devojčice da će da mu odseku glavu mačetom.

Prema izvodima iz istrage, rituale je zatražila majka dece. Iler i la Bošijer su negirale da su naudile ili pretile deci.

Vudu je religija koja se upražnajva uglavnom na Haitiju i u delovima Afrike, a u SAD ima dosta sledbenika u saveznoj državi Luizijana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    4. februar 2020 | 21:59

    Vudu magija je opasna vrlo opasna za onog sto radi ,jer su posledice katastrofalne ,niko nije dobro prosao ko se bavio sa tim jer to je u suprotnosti kosmickih zakona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA