≫ 

Tramp odbio da se rukuje sa Nensi Pelosi: Na kraju izlaganja, ona pocepala kopiju njegovog govora

Sve se desilo pred predstavnicima oba doma Kongresa, gde je Tramp noćas skoro sat i po držao govor o stanju nacije

  • 2

Predsednik SAD Donald Tramp održao je govor o stanju nacije pred predstavnicima oba doma Kongresa. On je na kongresnu govornicu izašao u 3 sata u noći između utorka i srede po srednjoevropskom vremenu i govorio nešto manje od sat i po, dan pre nego što će Senat dati konačnu reč o njegovom mogućem opozivu.

Bilo je to i prvi put da se predsednik našao licem u lice s predsednicom parlamenta Nensi Pelosi, najviše rangiranom političarkom iz redova demokrata, otkako je najavila da će se protiv njega pokrenuti proces opoziva.

Predao joj je kopiju govora, ali nije se s njom rukovao iako je ona pružila ruku.

Kao "odgovor", Pelosi na kraju predsednikovog izlaganja nije aplaudirala i pocepala je kopiju govora.

- Stanje nacije je bolje nego ikada ranije  poručio je Tramp u svom govoru o stanju nacije, uz naglasak da je ekonomija u najboljem stanju, da se radna mesta otvaraju, pada stopa siromaštva i kriminala, a raste poverenje u Ameriku, koja je ponovo poštovana zemlja.

Kapitol Hil, americki kongres, Donald Tramp, Nensi Polonsi Foto: Tanjug/AP

- Čim sam preuzeo funkciju, rešio sam da pod hitno oživim američku privredu - izmenio sam rekordan broj regulativa koje ubijaju radna mesta, uveo sam istorijske i rekordne poreske olakšice i borio se za poštene irecipročne sporazume o ekonomiji", naglasio je Tramp.

Kapitol Hil, americki kongres, Donald Tramp, Nensi Polonsi Foto: Tanjug/AP

On je najavio da će novi trgovinski sporazum sa Kanadom i Meksikom, kao i prva faza novog sporazuma sa Kinom zaštititi radna mesta, doneti milijarde dolara američkom Sekretarijatu za finansije i otvoriti velika nova tržišta za američke proizvode.

Aplauz o kom su svi pričali

Donald Tramp, Nensi Pelosi, govor, stanje nacije Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, Nensi Pelosi je i pre tačno godinu dana posle govora Trampa dospela u centar pažnje.  Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi nije bila oduševljena svim stvarima koje je Donald Tramp izrekao u godišnjem obraćanju naciji.

Ona je, tokom Trampovog govora, često proveravala svoju kopiju predsedničkog govora, praveći grimase na pojedine delove iz obraćanja, dok je druge dočekala mirno, ocenjuje njujorška agencija "Blumberg".

Kada je Tramp rekao "Stanje naše nacije je snažno", Nensi Pelosi je samo blago odmahnula glavom, u znak nesaglasnosti.

Mediji su kasnije brujali o aplauzu koji je Pelosi dala Trampu kad je završio govor.

(Telegraf.rs / CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA